Fotbalové srdce bije na poplach
Klub

Fotbalové srdce bije na poplach

Redakce

Vážení fanoušci a fanynky boleslavského fotbalu. Všichni víme, jak z našeho pohledu zatím vypadá jarní část letošní sezóny… Hrajeme špatně a nevyhráváme. A právě v téhle chvíli vás nejvíce potřebujeme.

Stále jsme ve hře o poháry, stále to nechceme zabalit. V této souvislosti chci zmínit mou úterní cestu na utkání Bayern Mnichov – FC Barcelona. Komukoliv jsem řekl, že se jedu podívat, každý si klepal na čelo. „Vždyť v tom zápase o nic nejde. Vyhodíš peníze, strávíš půl dne na cestách a uvidíš bezduchý fotbal v poloprázdném kotli Allianz Arény…“, takové byly reakce mých známých. Ale já jel. A viděl jsem kotel plný už půl hodiny před utkáním, úžasnou atmosféru a výborný fotbal. 66 tisíc lidí, kteří dali za lístek 80 euro a tisíce dalších, kteří chtěli dát ještě víc, ale strávili utkání před stadiónem, protože ani u překupníků nepochodili. Vůbec nechci srovnávat nesrovnatelné – úroveň a tempo hry, atmosféru či komfort na stadiónu. Ale na druhou stranu ani ceny vstupenek. Jediné, co si dovolím zmínit, je přístup lidí, kteří mají fotbal v srdcích. Fandové Bayernu měli ideální důvod na zápas nejít. Bayern nedávno prohrál v lize s Wolfsburgem 1:5 a před týdnem v Barceloně 0:4. Celé Německo mluvilo o tom, že na Nou Campu předvedl Bayern jeden z nejhorších výkonů ve své historii. Jenže i po těch dvou potupných porážkách lidé přišli a utkání si náležitě užili. A pozitivní náladou a fanděním pomohli hráčům Bayernu k vedení a alespoň k chvilkovému oživení snu o postupu. Přestože ten sen byl vlastně už před zápasem nereálný. Když utkání skončilo, mimochodem výsledkem 1:1, Němci i Španělé v ochozech si ještě společně zazpívali po vzoru Liverpoolu lehce zprofanovanou fotbalovou hymnu „You´ll never walk alone“ , čili “Nikdy nepůjdeš sám…“. A domácí v tom skutečně sami nebyli, i když podle odhadů mých známých v tom sami být měli. Naopak, fandové odcházeli s mírným optimismem, že tahle sezóna ještě nemusí být ztracená. A že je stále o co hrát.

Pojďme společně změnit české fotbalové myšlení. Pojďme skutečně fandit a podporovat klub v dobách dobrých i horších. Ne jen proto, že mám zlevněnou permanentku nebo dotovaný zájezd ven. Ale proto, že mám fotbal rád. Přijďte v neděli večer vytvořit Teplicím pravé fotbalové peklo. Ať to jarní domácí prokletí společně zlomíme.

Váš Petr Svěcený

Fanshop banner