Zarostlý a spokojený
Klub

Zarostlý a spokojený

Redakce

Tiskové středisko Městského stadionu po ligovém utkání FK Mladá Boleslav – FK Teplice 1:0 bylo svědkem dvou letošních novinek. Trenér Pavel Hapal přišel neoholený a spokojený. První domácí výhra se mu hodnotila mnohem lépe, než předchozí prohry a remízy. Navíc teplický rival Jiří Plíšek sportovně uznal, že Mladá Boleslav vyhrála zaslouženě. Pavel Hapal věří, že k tomu trošku přispěly i jeho vousy.

„Jsem spokojený s výsledkem a také s předvedenou hrou,“ řekl Pavel Hapal k výkonu svých svěřenců. „Hosté velice dobře bránili. Byli jsme však po celých devadesát minut lepší a vyhráli zaslouženě,“ dodal.

Protože z novinářské tribuny bylo vidět, že těsně před tím, než Chramosta dal vítězný gól, chystal trenér jeho vystřídání, neunikl Hapal zvídavému dotazu právě na tuto situaci. Boleslavský kouč se nijak nevykrucoval. „Chramosta toho měl už plné zuby, proto jsme ho chtěli vyměnit Táýborským. Je shoda okolností, že to vyšlo tak, jak to vyšlo,“ pravil Pavel Hapal a zdůraznil, že Chramosta se střelecky prosazoval v juniorce, a když dostal šanci v áčku, chopil se jí dobře.

A jak je to s Hapalovými vousy? Aby přivolal bloudící Štěstěnu, vyzkoušel v jarní sezóně různá oblečení a když žádné nepomáhalo, došlo před utkáním s Teplicemi na vousy. Protože v rámci zimního tureckého soustředění se neholil a mužstvo vyhrávalo, zkusil, zda na Štěstěnu zabere, když se nedotkne holícího strojku. A protože se vyhrálo, hned tak na něj nesáhne. „Neoholím se,“ slíbil. Jak dlouho? „To se uvidí,“ odvětil s úsměvem.

Teplický Jiří Plíšek navzdory těsné prohře mluvil bez emocí, i když s patrným rozčarováním: „Jsem zklamaný, jak jsme hráli ve druhém poločase. Uvědomovali jsme si, že Boleslav po předchozích nepovedených zápasech udělá vše pro vítězství a myslím, že se jí podařilo zahrát nejlépe na jaře. My jsme dobře bránili v prvním poločase, kdy jsme se Boleslavi vyrovnali, i když nám chyběla přesnost a souhra, navíc hráči zbytečně brzo zakončovali ofenzivní akce střelbou ze střední vzdálenosti. Druhý poločas jsme vyklidili střed pole, byli málo aktivní a soustředili se na bránění v bloku před vlastním vápnem. Postupem času přes Merziče chodily čím dál častěji útoky a z jednoho jsme inkasovali. Boleslav vyhrála zaslouženě.“ Na novinářský dotaz, jak moc hru teplického mužstva ovlivnila nepřítomnost kreativního záložníka Vachouška, jenž proti Mladé Boleslavi nemohl hrát kvůli trestu za čtyři žluté karty, Jiří Plíšek odvětil: „Určitou příčinou prohry Vachouškova absence byla. I když Doležal neodehrál špatné utkání, Vachoušek mužstvu chyběl.“

Fanshop banner