Pátý pokus o domácí výhru
Klub

Pátý pokus o domácí výhru

Redakce

Utkání 24. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FK Teplice se hraje v nedělním večeru od 20 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Protože oba týmy, čtvrtou Boleslav a šesté Teplice, dělí jenom dva body, uvidíme přímý souboj o postup do pohárové Evropy. Navíc pro mladoboleslavské fotbalisty se jedná o pátý pokus konečně v letošním roce vyhrát na domácím hřišti a udobřit si rozčarované fanoušky.

Bilance dosavadních devíti utkání Boleslavi s Teplicemi je pestrá a zároveň gólově nerozhodná. Boleslav vyhrála třikrát, Teplice dvakrát a čtyři utkání skončila nerozhodně. Celkové skóre je 10:10. Boleslavští s Teplicemi neprohráli dva a půl roku. Bez gólů se hrálo jenom jednou, v úplně prvním utkání o prvoligové body. Naopak nejvíce gólů, a to pět, viděli diváci v zatím posledním střetnutí loňského října.

Statistika utkání s Teplicemi:

Podzim 2004 Mladá Boleslav – Teplice 0:0

Jaro 2005 Teplice – Mladá Boleslav 1:1 (Krmaš - Brunclík)

Podzim 2005 Mladá Boleslav – Teplice 0:2 (Verbíř 2)

Jaro 2006 Teplice – Mladá Boleslav 1:1 (Krmaš – Kulič)

Podzim 2006 Teplice – Mladá Boleslav 2:0 (Stožický, Fenin)

Jaro 2007 Mladá Boleslav – Teplice 2:0 (Pecka 2)

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Teplice 1:1 (Rajnoch – Doležal)

Jaro 2008 Teplice – Mladá Boleslav 1:2 (Jun – Rajnoch, Řezníček)

Podzim 2008 Teplice – Mladá Boleslav 2:3 (Stožický, Mahmutovič - Papadopulos 2, Procházka)

Dosud poslední vzájemné utkání FK Teplice – FK Mladá Boleslav 2:3 se hrálo v neděli 19. října 2008 a bylo skutečnou bitvou o ligové body, která hodně bolela.

Boleslavští na teplickém trávníku už vedli o tři góly. V prvním poločase se trefil Procházka po Sylvestreho rohu a po přestávce dvakrát Papadopulos, jednou po Sylvestreho parádní přihrávce a podruhé po Kalinově akci. Tepličtí nerezignovali a snížili góly Stožického a Mahmutoviče.

Na teplickém stadionu nedohrál boleslavský brankář Miller, kterého brutálně knokautoval Sabou, dnes už hráč žižkovské Viktorie. Dramatickou prvoligovou premiéru si odbyl náhradní brankář Kubásek. Celý následující týden Miller léčil bolestivé otoky obličeje. Nakopaný se z Teplic vrátil i Sylvestre.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller (90. Kubásek) – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Kysela – Papadopulos (80. Řezníček), Pecka (87. Opiela). Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Sedláček a Táborský.

Podzimní sestava FK Teplice: Belic – Vidlička, Lukáš, Matula, Rosa – Štohanzl (74. Mahmutovič), Ljevakovič (64. Stožický), Sabou, Verbíř (64. Doležal) – Jun, Mareš. Připraveni ještě byli Hanzlík, Vachoušek, Merzič a Daněk.

Fanshop banner