Konečně radost z domácí výhry
Klub

Konečně radost z domácí výhry

Redakce

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:0 (0:0)

Boleslavští prolomili letošní prokletí domácího hřiště v přímém střetu o pohárové příčky a porazili Teplické jediným gólem, který dal Chramosta po Poláčkově centru. Druhý poločas se jim vydařil o poznání lépe, než první. Neúnavně atakovali teplickou branku a zaslouženě vyhráli. Ale snadné to neměli. Čelili dobře organizované teplické defenzívě a také nepřesnostem rozhodčího Jecha, jenž se podivuhodně pletl výhradně ve prospěch Teplic.

Boleslavská aktivita v nástupu do utkání vynesla pouze tři rohové kopy v rychlém sledu mezi 3. a 5. minutou. Gól nebyl ani z jednoho. V 15. minutě pohotově střílel Papadopulos, bohužel doprostřed branky, kde byl teplický brankář Grigar připravený.

V 17. minutě po Marešově akci rychlého Mahmutoviče zastavil Janíček, za tři minuty prohnal Mahmutovič pro změnu Hrdličku a zastavil jej až Rolko.

Ve 24. minutě Hrdličkův nadýchaný trestný kop od postranní lajny líznul hlavou Papadopulos, ale míč těsně minul pravou tyč teplické branky. Tepličtí se snažil pálit z dálky, ale buď nastřelili bránícího boleslavského hráče, nebo minuli Millerovu branku.

Dvakrát se neprosadil Chramosta, ve 31. minutě jej zastavil Grigar, o pět minut později po narážečce s Poláčkem nastřelil teplického beka. Bez trefy do černého zůstal i Papadopulos. Ve 34. minutě Hrdličkův centr nezvládl usměrnit, neboť byl zády k brance, a ve 43. minutě jej k Poláčkově centru nepustil stoper Lukáš. Ve 42. minutě pěkně vypálil Sylvestre, ale minul branku. Boleslavští se před přestávkou ubránili Stožického trestňáku i jeho pozdější ráně ze hry.

Hned při první akci po změně stran sudí Jech daroval Teplickým trestný kop po souboji Janíčka s Marešem. Boleslavští se mu ubránili. V protiakci byl při kličkování mezi teplickými obránci nemilosrdně podražen Chramosta a píšťalka nepochopitelně mlčela. V 50. minutě Stožický v obranném zákroku na vlastním brankovišti zahrál rukou a rozhodčí opět dělal, že nic nevidí.

V 51. minutě čelil teplický Grigar nečekané Chramostově ráně z dálky, v následné minutě Papadopulos těsně minul pravou tyč. V 55. minutě po Poláčkově centru z levé strany Papadopulos hlavou pod břevno dal vyniknout Grigarovi, který téměř jistý gól vytáhl na roh. Podobně zakročil na druhé straně hřiště Miller v 61. minutě při Doležalově jedovatém trestném kopu.

Utkání rozhodla situace v 72. minutě. Kombinační útok Boleslavi završil Poláček centrem z levého křídla a na malém vápně v akrobatické pozici střelou přes hlavu se trefil k pravé tyči Grigarovy branky mladíček Chramosta – 1:0. Dal druhý gól ve svém třetím ligovém mistráku.

Tepličtí se nemínili s hrozící prohrou smířit. Jejich bystrou akci v 76. minutě zakončil Doležal povedenou bombou, se kterou si Miller poradil s obtížemi a jen za cenu rohu. V 82. minutě vytrvalé obléhání boleslavské branky uťal až Janíček.

V závěrečné desetiminutovce Tepličtí přitvrdili hru a v jednu chvíli byli zároveň mimo hru hned dva zranění boleslavští hráči Sylvestre a Papadopulos. Po ošetření mimo hrací plochu se společně vrátili do hry. V samém závěru centr Řezníčka nepustil na Táborského stoper Klein a tvrdou Rosovu ránu z úhlu přikryl pozorný Miller.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Janíček, Procházka, Rolko, Hrdlička – Mendy (67. Kysela), Sylvestre, Opiela, Poláček – Chramosta (75. Táborský), Papadopulos (90. Řezníček). Připraveni ještě byli Fabián, Pecka, Mach a Šeda. V trestu za čtyři žluté karty Kalina, nemocný Kúdela, zranění Ditrich a Nečas.

Sestava FK Teplice: Grigar – Merzič (89. Hesek), Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Matula, Doležal (81. Vaščák), Stožický – Mahmutovič (66. Smejkal), Mareš. Připraveni ještě byli Pimpara, Verbíř, Hašek a Slavík. V trestu za čtyři žluté karty Vachoušek, zraněný Vondrášek.

Gól: 72. Chramosta

ŽK: Janíček, Opiela, Kysela – Mareš, Lukáš, Matula, Rosa

Rozhodčí: Jech - Zlámal, Ardeleánu

Diváků: 3010

Fanshop banner