Tradice posledních čtyř utkání se nám líbí
Klub

Tradice posledních čtyř utkání se nám líbí

Redakce

V bilanci vzájemných ligových utkání je na tom Mladá Boleslav výrazně lépe než Příbram. Z dosavadních sedmi střetnutí o prvoligové body Mladá Boleslav vyhrála čtyřikrát, Příbram jenom jednou a dvakrát se hrálo nerozhodně. Mladá Boleslav prohrála jen první prvoligový duel, který se hrál na příbramském trávníku. Od podzimu 2004 v následujících šesti střetnutích více jak čtyři roky neprohrála. A není důvod letos na této tradici něco měnit.

Statistika vzájemných ligových utkání Mladé Boleslavi s Příbramí:

Podzim 2004 Příbram – Mladá Boleslav 2:1 (Mlika, Mendy – Palát)

Jaro 2005 Mladá Boleslav – Příbram 0:0

Podzim 2005 Mladá Boleslav – Příbram 0:0

Jaro 2006 Příbram – Mladá Boleslav 1:2 (Buryán – Pecka 2)

Podzim 2006 Příbram – Mladá Boleslav 1:2 (Kaplan – Palát, Pecka)

Jaro 2007 Mladá Boleslav – Příbram 2:1 (Pecka, Poláček – Otepka)

Podzim 2008 Mladá Boleslav – Příbram 3:1 (Procházka, Kalina, Pecka – Huňa)

V soutěžním ročníku 2007/08 hráli Příbramští II. ligu, proto se s Mladou Boleslaví o mistrovské body nestřetli.

Poslední vzájemné utkání FK Mladá Boleslav – 1.FK Příbram 3:1 se hrálo v neděli 5. října 2008 na mladoboleslavském Městském stadionu.

Od první minuty boleslavští fotbalisté kontrolovali hru. Herní pohodu poprvé gólově vyjádřili přesně po půlhodině. Mendyho unikajícího podle pravé postranní čáry Příbramští faulovali a trestný kop Poláčka šikovně hlavou líznul Procházka. Další góly padaly až po přestávce.

V 61. minutě Řezníček připravil střeleckou pozici Kalinovi, který z hranice trestného území překonal příbramského gólmana Michalíka. V 77. minutě po pádu Klesy v souboji s Peckou nařídil sudí Kocourek přísnou penaltu proti Millerovi, kterého Huňa překonal a vývoj utkání na šest minut zdramatizoval. V 83. minutě Janíček našel za příbramskou obranou Kyselu, který přeloboval vybíhajícího brankáře a od břevna odražený míč Pecka hlavou doklepl do opuštěné příbramské branky.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Procházka, Mach - Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček (82. Kysela) – Řezníček (66. Papadopulos), Pecka (88. Táborský). Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Opiela a Šeda

Podzimní sestava 1.FK Příbram: Michalík - Knakal, Müller, Štochl, Mišun - Klesa, Borek (66. Costa), Tarczal, Pleško (60. Kalabiška) – Huňa, Fantiš (62. Oliveira). Připraveni ještě byli Mácha, Hloušek, Nohýnek a Slavík.

Góly: 30. Procházka, 61. Kalina, 83. Pecka – 77. Huňa (penalta)

ŽK: Janíček, Řezníček, Poláček – Knakal

Rozhodčí: Kocourek – Slavík, Gallo

Diváků: 4560

Fanshop banner