Peckovi vždycky Příbram svědčila
Klub

Peckovi vždycky Příbram svědčila

Redakce

Šéfové FK Mladá Boleslav sice kvůli neuspokojivým výsledkům zarazili hráčům vyplácení prémií, neboť zisk šesti bodů z šesti ligových utkání, když čtyři z nich se odehrála na domácím hřišti, považují hodně za očekávánými možnostmi mužstva, přesto však zároveň platí, že Boleslavští drží už čtyři kola neporazitelnost a navíc v posledních třech zápasech bez inkasovaného gólu. Jenom se nějak nemůžou probrat střelci. A protože každou dosavadní výhru nad Příbramí zařizoval Pecka, je právě on aktuální nadějí na vzkříšení lepších časů.

Nejčastějším výsledkem vzájemných střetnutí boleslavského a příbramského fotbalu byl těsný gólový poměr 2:1. Příbram tak vyhrála jednou, Boleslav třikrát.

Ze statistiky také vyplývá, že z dosavadních sedmi utkání Boleslavští čtyři vyhráli a na všech výhrách se gólově podílel Luboš Pecka. Vítězství 16. dubna 2006 dokonce zařídil sám dvěma góly. Celkem do příbramské sítě nasázel pět gólů ve čtyřech zápasech.

A kdo jiný, než právě Luboš Pecka by měl zavelet ke zlepšeným výkonům a výsledkům FK Mladá Boleslav. Je kapitánem mužstva, momentálně nejstarším borcem hráčského a také historicky nejproduktivnějším kanonýrem, neboť na svém osobním kontě už má 31 prvoligových gólů.

Boleslav s Příbramí prohrála jenom jednou, a to v historicky prvním střetu o prvoligové body na podzim 2004. Tehdy se na příbramském vítězství jedním gólem podílel Alex Mendy, který později odešel z Příbrami do Mostu a nyní kope za Mladou Boleslav, se kterou se tak vrací na hřiště, kde začínal své působení v české Gambrinus lize.

Ještě mnohem bližší vztah ke hřišti U Litavky má Jakub Řezníček, který je odchovancem příbramského fotbalu. Do FK Mladá Boleslav přestoupil z Příbrami v létě 2007. Jako mladoboleslavský fotbalista se v loňském roce propracoval do reprezentačního dresu ČR“21“. V letošní zimní přípravě si však zlomil ruku na tréninku tureckého soustředění a od února do počátku dubna tak byl mimo hru. Podle vyjádření lékaře by mohl proti Příbrami nastoupit.

Fanshop banner