Bod zachránil mladík Chramosta
Klub

Bod zachránil mladík Chramosta

Redakce

1.FK Příbram - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Vše důležité pro výsledek se odehrálo v prvním poločasu. Příbramští získali vedení již v 9. minutě, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil Plašil. Vyrovnání zařídil dvě minuty před přestávkou Chramosta. Po faulu na něho kopal Kalina trestný kop, který Chramosta usměrnil pravačkou z malého vápna do sítě. Pro osmnáctiletého Honzu Chramostu to by premiérový ligový gól v jeho druhém startu v Gambrinus lize.

Horší začátek si boleslavští fotbalisté nemohli přát. Po třech utkáních bez inkasovaného gólu padla boleslavská defenzíva na příbramském hřišti již v 9. minutě. Na Tarczalův roh vyskočil lépe než boleslavští obránci Plašil – 1:0. Plašilovu hlavičku sice gólman Miller vyrazil, ale Danilo pravačkou poslal míč do sítě. Autorství gólu bylo přiznáno Plašilovi, neboť boleslavský brankář míč vyrážel už za brankovou lajnou.

Boleslavští po inkasovaném gólu znejistěli, což se projevovalo nepřesnou kombinací. Příbramští se na pět minut nastěhovali na boleslavskou polovinu, ale k výraznému ohrožení Millera se nedostali. Od dvacáté minuty už byla hra vyrovnaná a Boleslavští se dostávali na dostřel příbramské branky. Ovšem bez efektu. Ve 29. minutě kryl Miller nepříjemnou Huňovu ránu po zemi.

Krátce před přestávkou při zpracovávání Rolkova odkopu byl faulován Chramosta nedaleko příbramského trestného území. Trestný kop Kaliny přeletěl brankoviště, kde číhal Chramosta a pravačkou uklidil míč z velmi těžkého úhlu do příbramské branky – 1:1.

Druhý poločas začali Boleslavští klidněji a sebevědoměji. A v deseti lidech, neboť pět minut byl za postranní čárou ošetřován stoper Janíček s roztrženým pravým obočím. Fabiánův přetažený centr hlavičkoval Mendy těsně vedle tyče, Procházkův centr neusměrnil Papadopulos. V 59. minutě Papadopulosovu dělovku ze dvaceti metrů Hruška jen vyrazil, ale Mendy v dorážce napálil nohy příbramského obránce. Před touto šancí měl boleslavský gólman nejvíce práce s Borkovou ránou, kterou tečoval Procházka. V 67. minutě ho zaměstnal trestný kop Pleška a o dvě minuty později po Fantišově rohu hlavičkoval špatně pokrytý Plašil těsně nad boleslavské břevno.

Boleslavští sice začali v poli příbramského soupeře přehrávat, ale k nebezpečnému zakončení se dostávali sporadicky. V 78. minutě na Sedláčkův roh nedosáhl Rolko a nepřesně hlavičkoval Procházka. V 85. minutě Kalina nádherně uvolnil Táborského a na jeho pohotovou střelu při zemi brankář Hruška nedosáhl. Míč však o centimetry minul pravou tyč z nesprávné strany. To byla největší boleslavská příležitost na vítězný gól. Poslední příbramskou šanci zmařil Miller vyběhnutím mimo trestné území, čímž zhatil Huňův brejk.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Rolko, Hrdlička – Mendy (77. Sedláček), Opiela, Procházka, Poláček (46. Fabián) – Papadopulos, Chramosta (82. Táborský). Připraveni ještě byli Kúdela, Pecka, Mach a Šeda.

Sestava 1.FK Příbram: Hruška – Plašil, Müller, Nohýnek, Pleško – Šmejkal (46. Borek), Tarczal, Jakub Štochl, Fantiš (88. Nechvátal) – Huňa, Danilo (72. Matěj Štochl).

Góly: 7. Plašil – 43. Chramosta

ŽK: Šmejkal - Kalina, Janíček

Rozhodčí: Makovička – Mencl, Moudrý

Diváků: 2327

Fanshop banner