Fotbalisté jsou bez prémií
Klub

Fotbalisté jsou bez prémií

Redakce

Šéfům FK Mladá Boleslav došla trpělivost se sledováním mizerného fotbalu předváděného hráči v Gambrinus lize. Protože se jim nepodařilo ze čtyř letošních domácích utkání ani jedno vyhrát, ale jenom dvakrát remizovat, přišli o prémie a to na dobu neurčitou. „Se zpětnou platností od prvního dubna až do odvolání hrají pouze za základní plat,“ potvrdil ředitel obchodu a komunikace FK Mladá Boleslav Petr Svěcený.

Úterní jednání (7.4.) vedení klubu a trenérů ligového mužstva se zabývalo špatnými výsledky v dosavadních šesti jarních kolech o poznání déle, než tomu bylo zvykem. Nebylo divu, vždyť v šesti odehraných jarních kolech mladoboleslavští fotbalisté vytěžili pouze šest bodů za jednu výhru a tři remízy. To je nečekaně málo na tým, který po podzimním druhém místě vstupoval do jarních odvet s velkými ambicemi.

Projednávání neutěšených výkonů a výsledků v Gambrinus lize se natáhlo tak, že trénink mužstva plánovaný na třetí odpolední hodinu začal s více jak hodinovým zpožděním, neboť trenéři prvoligového áčka byli na jednání z vedením klubu kompletní. Úterní trénink vedli v obvyklém složení (Hapal, Brunegraf, Stanner, Maier).

Fotbalisté přišli o prémie za remízu s Viktorií Žižkov a také v nejbližších následujících ligových zápasech. Vedení FK Mladá Boleslav nestanovilo žádná kriteria k obnovení výplaty prémií a rozhodne se operativně podle toho, jaké výkony budou předvádět a jakých výsledků budou dosahovat fotbalisté v dalších mistrovských utkáních.

K oživení hráčského kádru byli z juniorky do prvoligového áčka přeřazeni Tomáš Fabián, člen reprezentačního výběru ČR“21“, a Jan Chramosta, člen reprezentačního výběru ČR“19“, který je v aktuální sezóně nejlepším střelcem třetiligové rezervy.

Fanshop banner