Domácí trápení nemá konce
Klub

Domácí trápení nemá konce

Redakce

FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov 0:0

Boleslavští v jarní části Gambrinus ligy ještě doma nevyhráli a podobně jako v předchozím bezgólovém střetnutí s Českými Budějovicemi se trápili i proti předposlednímu týmu tabulky Viktorii Žižkov. V nečekaně nervózním herním projevu často chybovali v kombinaci a neprosadili se ani když v závěrečných minutách přitiskli umdlévajícího soupeře před jeho branku. Nebylo fotbalisty, který by vymyslel překvapivou finální přihrávku, nebylo fotbalisty, který by důrazem prorazil sevřenou žižkovskou obranu.

Boleslavští po sebevědomém začátku brzy upadli do nepřesností a nečekaně moc se nadřeli na každý míč. První obrovskou šanci spálili Žižkovští. V 16. minutě od pravé postranní lajny centroval Vaculík, míč proletěl malým vápnem, když překvapil stopery i brankáře Millera, a nekrytý Straka hlavičkoval těsně mimo pravý horní růžek boleslavské branky. Pět minut před tím nedorozumění Rolka s Millerem málem také potrestal dotírající Naumov.

Boleslavské ataky dlouho postrádaly důraz v koncovce. Hrdlička vysoko přestřelil, Pecka se ve výskoku neprosadil proti Pilařovi s Gabrielem, po rohu se do černého netrefil hlavou Rolko, ani nohou Pecka.

Nejblíže gólu byla Boleslav ve 27. minutě. Poláček poslal do stoprocentní šance Pecku, který běžel sám na brankáře Bartalského. Ve snaze obhodit ho, těsně minul žižkovskou branku a skórem nepohnul.

Ve 35. minutě Mendy odtáhl útok středem hřiště a po narážečce s Papadopulosem získal pouze roh. Tomu se Žižkov bez obtíží ubránil. Tři minuty před přestávkou na Poláčkův centr na malém vápně nedosáhl Mendy, míč mu před branku vrátil Procházka, ale Mendy nedokázal přesně zakončit ani nohou. Těsně před odchodem do kabiny Hrdlička trestný kop poslal přes hráčskou zeď i přes žižkovskou branku.

Druhý poločas začal pro boleslavské slibně, ale opět bez gólového efektu. Po Hrdličkově centru Mendyho hlavičku vytáhl brankář Bartalský nad břevno. Další centr přiletěl z Kalinovy kopačky a Papadopulos hlavičkoval přesně do Bartalského. Do třetice prokličkoval Hrdlička přes dva protihráče, přihrál Sylvestremu a ten poslal do vápna Papadopulose, tomu však míč utekl do zámezí. V 53. minutě po Poláčkově rohu hlavičkoval mimo Mendy.

Na druhé straně v 55. minutě Strakovu hlavičku pod břevno vyboxoval Miller na roh, po jehož rozehrání však již práci neměl. Zanedlouho se však boleslavský gólman zapotil při Gabrielově centru z trestného kopu od pravé lajny. Ostrý centr Paláta odvrátil Procházka, Xavierův centr lapil na malém vápně Miller.

Jak ubýval čas, přibývalo ukvapenosti na boleslavských kopačkách. Opiela i Papadopulos stříleli hodně nepřesně. V 77. minutě se Procházka ve výskoku nedohodl s Rolkem a nešťastnou hlavičkou poslal do brejku žižkovského Kaloda. Ten si naštěstí míč ukopl a Miller nebezpečnou situaci snadno vyřešil.

V závěrečné čtvrthodince včetně tříminutového nastavení se boleslavští fotbalisté tlačili na žižkovskou branku, ale netrefili ji tak, aby překonali pozorného Bartalského. Pokusy mladíků Chramosty a Sedláčka skončily v houštině těl obránců a úplně poslední nadějí byl trestný kop nařízený po Palátově faulu na Papadopulose. Opiela ho kopnul hodně nepřesně.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Rolko, Janíček, Hrdlička – Mendy (81. Sedláček), Sylvestre (58. Opiela), Procházka, Poláček – Papadopulos, Pecka (71. Chramosta). Připraveni ještě byli Táborský, Kúdela, Mach a Šeda. Zranění Kysela, Řezníček, Dittrich a Nečas.

Sestava FK Viktoria Žižkov: Bartalský – Vaculík (74. Pospíšil), Gabriel, Hruška (79. Stracený), Xavier - Hušbauer, Sabou, Pilař – Straka (55. Palát), Kalod, Naumov. Připraveni ještě byli Besta, Kučera, Vozábal a Kolář.

ŽK: Sylvestre – Hruška, Sabou, Pilař

Rozhodčí: Kocián – Dobrovolný, Marek.

Diváků: 4425

Fanshop banner