Nešťastná a krutá prohra
Klub

Nešťastná a krutá prohra

Redakce

FK Mladá Boleslav“B“ - FC Písek 1:3 (0:1)

Juniorka sehrála s druhým týmem ČFL nešťastné utkání, neboť téměř celé ho hrála oslabená bez vyloučeného stopera Zbrožka. Přesto boj o mistrovské body nevzdala a byla rovnocenným rivalem soupeři, kterého ve druhém poločasu dokonce na dlouhé minuty přitiskla před jeho branku. Gól dala jen jeden, kdežto Písek se z ojedinělých akcí prosadil třikrát.

Osudová byla 3. minuta. Mrvík prohrál hlavičkový souboj a jeho mladší kolega ze stoperské dvojice Zbrožek zatáhl za záchranou brzdu tak mocně, že unikající Jendruščák upadl a rozhodčí Blaschke boleslavského hráče nekompromisně vyloučil. Na místo vyloučeného Zbrožka se na stoperský post stáhnul ze zálohy Murárik a útočník Schubert se postavil do středové řady. Vpředu zůstal pouze Chramosta.

Oslabení Boleslavští neslevili z ofenzivních choutek. Schubert nastřelil bránícího protihráče, Fabián slabě mířil do brankáře, Horákovu ránu ve vápně tečoval Fabián, ale píseckého brankáře nezaskočil. V 17. minutě Horák přistrčil Fabiánovi a ten kolmicí poslal Chramostu do brejku. Boleslavský útočník míč pořádně netrefil a branku nepovedenou střelou minul. Ve 25. minutě opět po Fabiánově přihrávce utekl obráncům Chramosta, nabil Vajglovi, jehož bombu z vápna brankář Písku kryl.

Ve 31. minutě se Píseckým povedl jeden z mála útoků a vyšachovali boleslavskou obranu. První nebezpečnou střelu vyrazil gólman Kubásek, další z kopačky Jendruščáka na brankové čáře zastavil Mrvík, ale dorážku Kosobuda z malého vápna už nikdo nezmařil – 0:1. Nedlouho po inkasovaném gólu kiksnul Schubert nepovedenou zpětnou přihrávkou a písecký atak završil nebezpečnou hlavou Hrbáč. Brankář Kubásek se však vymrštil v pravou chvíli a míč vytlačil zpod břevna na roh. V závěru poločasu se Písečtí ubránili Fabiánovu trestňáku a o chvíli později tečované střele.

Druhý poločas začal boleslavskou snahou o vyrovnání. Ve 49. minutě si Chramosta dobře zpracoval dlouhý a vysoký pas, zbavil se protihráče, ale ukvapeně přestřelil branku. V 61. minutě nejčastěji střílející boleslavský hráč Fabián zamířil k levé tyči a gólman Samoel tvrdou ránu vyrazil na roh. V 67. minutě na Vajglův centr vyskočil Fabián, ale hlavičkoval jen do břevna.

Písečtí odpověděli v 68. minutě. Jendruščák zkoušel svůj brejk zakončit přelobováním Kubáska, ten se však nedal. Vzápětí další akci zakončil Linhart střelou těsně mimo levý horní růžek boleslavské branky. V 77. minutě Kubásek zkrotil jedovatou hlavičku po píseckém trestném kopu. V 81. minutě po Kosobudově centru z pravého křídla se na malém vápně prosadil Pivoňka a hlavou úspěšně zamířil k levé boleslavské tyči – 0:2.

Utkání se zdálo ztracené jenom dvě minuty. V 83. minutě po Fabiánově centru z levé strany Zahustel hlavou nastřelil nejprve jen gólmana, ale v dorážce už rozvlnil píseckou síť – 1:2. Vidina alespoň jednoho bodu vlila do znavených boleslavských hráčů nové síly. Tlačili se před píseckou branku, ale dobývali ji marně. Rozhodčí nastavil čtyři minuty a do útočných aktivit se zapojil i brankář Kubásek. Když se Boleslavští neprosadili a ztratili míč, dokázal Polodna téměř z poloviny hřiště trefit opuštěnou branku, do které Kubásek marně sprintoval – 1:3.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek – Svoboda, Zbrožek, Mrvík, Horák – Kadlec, Vajgl (69. Kučera), Murárik (59. Zahustel), Fabián – Chramosta, Schubert (46. Vizingr). Připraveni ještě byli Humaj, Smetana a Kanaval.

Sestava FC Písek: Samoel – Perooutka, Pivoňka, Skopalík, Kubiš – Malý (87. Šafárik), Kosobud, Hrbáč (70. Komárek), Linhart – Polodna, Jendruščák.

Góly: 83. Zahustel - 31. Kosobud, 81. Pivoňka, 90. Polodna

ŽK: Svoboda – Komárek

ČK: Zbrožek

Rozhodčí: Blaschke – Schröter, Bohatý

Diváků: 155

Fanshop banner