Těsnou výhru ozdobil Vajglův trestňák
Klub

Těsnou výhru ozdobil Vajglův trestňák

Redakce

V nevlídném mlžném počasí porazili boleslavští junioři na domácí umělé trávě divizní mosteckou juniorku těsně o jeden gól, přestože střeleckých příležitostí měli spoustu a konečnému výsledku by určitě slušel výraznější rozdíl. Další utkání Boleslavští hrají v sobotu 24. ledna doma proti druholigové AC Sparta Praha“B“.

Dlouho trvalo, než se hráči rozehřáli. První dramatická akce byla k vidění až v 19. minutě. Mostecký gólman nedosáhl na vysoký míč z rohového kopu a Fabián měl nečekaně hodně času na zpracování a přípravu střelby, přesto minul. Ve 26. minutě po trestném kopu nařízeném za podražení kličkujícího Schuberta netrefil Murárik z malého vápna branku.

Parádní kousek předvedl ve 37. minutě Vajgl. Přes hráčskou zeď trefil trestňák ve stylu portugalského kouzelníka Ronalda tak, že se míč v pravém horním koutě svezl od břevna do mostecké sítě – 1:0.

Tři minuty před přestávkou vyslal Kučera fanatastickou kolmicí Vajgla, ten po zemi přes šířku malého vápna našel Kadlece, jenž však netrefil vranku.

První akci po změně stran zakončil Schubert slabou hlavičkou do brankáře. V 54. minutě po trestném kopu a zmatcích v boleslavské defenzívě se trefil mostecký Šperl k pravé tyči Kubáskovy branky – 1:1.

Dvě minuty po vyrovnání prohrál Schubert vzdušný souboj s mosteckým brankářem, míč se odrazil k Vajglovi, který však zbrkle napálil ležícího gólmana. V 64. minutě nadýchaný centr Schuberta hlavičkoval úspěšně Kadlec – 2:1. Střelec vedoucího gólu za necelých deset minut pohrdl zvýšením boleslavského vedení, když sám před brankářem šanci lajdácky zahodil. V 77. minutě stoper Mrvík pomalou přihrávkou nabídl mosteckému soupeři příležitoszt k vyrovnání, ale brankář Kubásek byl jiného mínění a včasným vyběhnutím na hranici trestného území těsně vedení pohlídal.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek – Zbrožek, Mrvík, Murárik, Horák (17. Kučera) – Kadlec, Svoboda, Vajgl, Fabián – Humaj (46. Malík), Schubert. Připraven byl ještě náhradní brankář Ehrenberger.

Góly: Vajgl, Kadlec - Šperl

Rozhodčí: Miroslav Vlk

Diváků:20

Fanshop banner