Zimní příprava na Moravě a v Turecku
Klub

Zimní příprava na Moravě a v Turecku

Redakce

Mladoboleslavským fotbalistům začala vánoční přestávka v sobotu 6. prosince a užijí si ji až do první neděle nového roku. V pondělí 5. ledna 2009 se sejdou na zahájení zimní přípravy, která bude samozřejmě náročná, jak už to zkraje každého kalendářního roku v tuzemském fotbale bývá zvykem. Motivaci pro jarní sezónu mají zřejmou. Obhájit podzimní druhé místo v Gambrinus lize, případně zaútočit na vedoucí pražskou Slavii, s níž se v odvetě střetnou na konci dubna.

V úvodu zimní přípravy fotbalisté absolvují ve čtvrtek 8. ledna testy na pražské FTVS. Ve druhém lednovém víkendu se zúčastní prestižního halového turnaje Fortuna Víkend šampionů v pražské 02 aréně. Osm týmů (Sparta Praha, Slavia Praha, Slovan Liberec, Slovan Bratislava, Austria Wien, Bohemians 1905, Viktoria Žižkov a Mladá Boleslav) se nejprve v sobotu střetne ve dvou skupinách systémem každý s každým a následující neděli sehrají utkání o konečná turnajová umístění.

V pondělí 12. ledna odjede prvoligový kádr FK Mladá Boleslav na týdenní kondiční soustředění do Břeclavi, kde sehraje přátelské utkání s účastníkem slovenské druhé ligy AS Trenčín. Po břeclavském týdnu pokračuje příprava v Mladé Boleslavi s dvěma domácími zápasy proti druholigovým soupeřům a od 28. ledna do 8. února zahraničním kempem v tureckém středisku Antalya-Belek, kde jsou v jednání čtyři přípravná střetnutí se zahraničními soupeři.

FK Mladá Boleslav tentokrát odmítl účast na zimním Tipsport cupu. „Chceme co nejméně hrát na umělé trávě a termínově nám Tipsport cup koliduje se zahraničním kempem,“ vysvětlil sportovní ředitel Zdeněk Kudela. „V přípravných zápasech dávám přednost soupeřům, se kterými nehrajeme o ligové body,“ dodal trenér Pavel Hapal.

Po návratu z tureckého herního kempu do Mladé Boleslavi bude předpokládanou generálkou na jarní část Gambrinus ligy přátelské utkání s druholigovým Baníkem Sokolov ve fotbalové aréně Městského stadionu v Mladé Boleslavi.

Termíny známých přípravných utkání v zimě 2009:

Sobota 10. ledna Fortuna Víkend šampionů O2 Praha

Neděle 11. ledna Fortuna Víkend šampionů O2 Praha

Čtvrtek 15. ledna AS Trenčín – FK MB (hřiště v Břeclavi)

Středa 21. ledna FK MB – Dukla Praha

Sobota 24. ledna FK MB – Sparta Praha“B“

Neděle 15. února FK MB – Baník Sokolov

Program Gambrinus ligy na jaře 2009

17. kolo 22. února Mladá Boleslav – Baumit Jablonec

18. kolo 1. března Mladá Boleslav – Brno

19. kolo 8. března Sigma Olomouc – Mladá Boleslav

20. kolo 15. března Mladá Boleslav – České Budějovice

21. kolo 22. března Kladno – Mladá Boleslav

22. kolo 5. dubna Mladá Boleslav – Viktoria Žižkov

23. kolo 12. dubna Příbram – Mladá Boleslav

24. kolo 19. dubna Mladá Boleslav – Teplice

25. kolo 26. dubna Slavia Praha – Mladá Boleslav

26. kolo 3. května Mladá Boleslav – Slovan Liberec

27. kolo 9. května Baník Ostrava – Mladá Boleslav

28. kolo 17. května Mladá Boleslav – Viktoria Plzeň

29. kolo 23. května Bohemians Praha – Mladá Boleslav

30. kolo 30. května Mladá Boleslav – Sparta Praha

Fanshop banner