Obránce Mach podepsal na čtyři roky
Klub

Obránce Mach podepsal na čtyři roky

Redakce

Obránce Petr Mach, který v podzimní sezóně v mladoboleslavském klubu hostoval z druholigového Baníku Sokolov, se podepsáním nové profesionální smlouvy stal kmenovým hráčem FK Mladá Boleslav. Kontrakt s platností od 1. ledna 2009 má trvání čtyři roky. Šéfové mladoboleslavského fotbalu v Machově případě uplatnili v létě dohodnuté předkupní právo na hráče, jenž se prokázal platným členem kádru při dlouhodobém zranění Hrdličky.

Petr Mach, který v březnu příštího roku oslaví čtyřiadvacáté narozeniny, začínal s fotbalem v Prachovicích na Chrudimsku. V žákovském věku přešel do AFK Chrudim, jako dorostenec přestoupil do Slovanu Liberec, v jehož dresu však kopal pouze za juniorku. V roce 2005 zamířil do druholigových Pardubic. Když tamní klub prodal licenci do Sokolova, putoval na západ Čech. V létě 2008 přišel na půlroční hostování do FK Mladá Boleslav.

Prvoligovou premiéru si v mladoboleslavském dresu odbyl na konci srpna v Brně, kde vystřídal zraněného Hrdličku na levém kraji obrany. Dnes má na osobním kontě třináct startů v Gambrinus lize a jedno napomínání žlutou kartou. Chybí mu ještě trefit gól, o což se zatím marně snažil střelami z dálky.

Do první ligy absolvoval Petr Mach podobnou cestu, jako jeho nedávný sokolovský spoluhráč Jaroslav Dittrich. Ten také před dvěma roky přišel z Baníku Sokolov do Mladé Boleslavi nejprve na půlroční hostování. Když si vysloužil přestup a smlouvu, utrpěl však zranění kolena. Po operaci a rekonvalescenci se letos v létě neprosadil do prvoligového kádru a odešel na půlroční hostování do Slovanu Liberec. Ze severočeského klubu se nyní vrací a zimní přípravu podstoupí v Mladé Boleslavi.

Fanshop banner