Fotbalový Mikuláš ve škole a v dětském domově
Klub

Fotbalový Mikuláš ve škole a v dětském domově

Redakce

V pátek 5. prosince měl napilno i fotbalový Mikuláš s čerty a andílky. Stihli začátek vyučování ve třídách sportovní akademie při 9. základní škole Pastelka i odpolední návštěvu Dětského domova Na Celně. Všude rozdávali dárky, dobrou náladu a zdárně přiživovali adventní atmosféru. A potvrzovali, že fotbal je přirozenou součástí běžného i svátečního života lidí všech generací v Mladé Boleslavi.

Mikulášskou delegaci FK Mladá Boleslav ve sportovní akademii při 9. ZŠ Pastelka tvořili s prezidentem Dufkem hráči Mendy a Sylvestre a členové klubového managmentu Koros, Holický, Prostecký a Šrajerová.

Fotbalový Mikuláš zhodnotil chování žáků sportovní akademie za rok, který se pomalu nachyluje ke svému konci. Děti na oplátku recitovaly básničky a zpívaly písničky. A samozřejmě došlo i na dárky. Mikuláš s anděli nadělovali adventní kalendáře a pozemská delegace FK Mladá Boleslav přidala pro každou třídu klubový kalendář pro rok 2009 a dres podepsaný boleslavskými hráči. A všichni si vzájemně popřáli hezké vánoční a novoroční svátky.

Dětský domov Na Celně navštívili za FK Mladá Boleslav prezident Dufek, jeho spolupracovníci z vedení klubu Koros a Holický, z prvoligového týmu Miller, Rolko, Ševinský, Pecka, Mendy a Sylvestre. Doprovodil je také farář Veith, velký fotbalový fanoušek a iniciátor prosincového benefičního koncertu v Kosmonosech.

Fotbalový Mikuláš obyvatelům dětského domova předal dárky v podobě sladkostí, DVD, fotbalových suvenýrů a pozvánky na jarní utkání Gambrinus ligy. Navíc vedení domova převzalo šek na 15 tisíc korun, což byl částečný výtěžek z kosmonoského benefičního koncertu. Děti měly z návštěvy prvoligových fotbalistů evidentně obrovskou radost a projevily zájem někdy si s nimi zatrénovat.

Fanshop banner