Hokejovou bitvu provázela dobrá nálada
Klub

Hokejovou bitvu provázela dobrá nálada

Redakce

Boleslavští a žižkovští fotbalisté se střetli v hokejovém utkání na ledě mladoboleslavské Metrostav arény za zájmu téměř dvou set diváků. Hrálo se na tři třetiny po dvaceti minutách, ale s mírně upravenými pravidly, takže rozhodčí Mašek nepískal ofsajdy ani zakázaná uvolňování. Hra měla vysoké tempo s oboustranným nasazením a provázela ji dobrá nálada na ledě i v hledišti.

Finanční výtěžek získaný vybíráním dobrovolného vstupného, jenž bez pár korun činil téměř deset tisíc, byl předán ihned po utkání chlapcům z Centra 83 v mladoboleslavské Václavkově ulici, které je poskytovatelem sociálních služeb. Peníze pomohou klientům centra k zajištění účasti na speciální zimní olympiádě a část poputuje zítra pro dětský domov Na Celně v Mladé Boleslavi.

Hráči nechali na ledě všechny síly a předvedli veškeré své umění, aby pobavili sebe i diváky. Očekávání splnil žižkovský Švancara, jenž na sebe poutal pozornost nejen střeleckou dovedností, ale i kuriózním chováním. Například před buly neustále kroužil okolo celého hřiště, aby nabral dostatečnou rychlost pro zamýšlený brejk.

V boleslavské sestavě hrál trenér Hapal v dresu boleslavského hokejového kapitána Richarda Krále s číslem 91.

Každou třetinu začali lépe Boleslavští, ale v průběhu utkání se ve vedení střídaly oba týmy. Skóre otevřel ve třetí minutě Miller a v polovině páté minuty se přidal Nečas. Žižkovští však do první pauzy utkání otočili. Hruška snížil a Švancara z brejku vyrovnal. V 19. minutě inkasoval boleslavský gólman Táborský gól mezi betony, když autorem rány téměř přes celé kluziště byl Vozábal.

Na začátku druhé třetinu Procházka vyrovnal na 3:3 a ve 35. minutě trefil Maier parádní bombou od modré čáry šibenici žižkovské svatyně. Za minutu však z brejku srovnal Švancara a žižkovský Procházka strhnul vedení opět na pražskou stranu. Navýšit vedení mohl Švancara, ale neprosadil se z trestného střílení. Pecka vyrovnal na 5:5 a půl minuty před koncem druhého dějství se do střelecké bilance zapsal Ševinský a Boleslav opět vedla.

Poslední třetina byla gólově nejbohatší. Kalina s Procházkou zvýšili boleslavský náskok na tři góly, načež si dal Pecka vlastence. Boleslavský Procházka však mířil do správné branky a zvýšil na 9:6. Teprve potom se probudili žižkovští střelci. Na dramatický rozdíl jediného gólu snížili Vozábal se Švancarou. Deset vteřin před koncem boleslavskou výhru jubilejním desátým gólem zpečetil Kalina.

Sestava FK Mladá Boleslav: Rolko, Táborský - Ševinský, Kalina, Miller, Nečas, Sedláček, Kysela, Rajnoch, Papadopulos, Maier, Kubíček, Pecka, Opila, Šeda, Poláček, Procházka, Hapal.

Sestava FK Viktoria Žižkov: Stracený - Luboš Hruška, Demjan, Gabriel, Procházka, Vozábal, Švancara, Pařízek, Kalod, Houžvička, Skokan, Bukač, Knobloch, Erhart, Aleš Hruška, Bartalský.

Sled gólů: 2:40 Miller, 4:29 Nečas 26:47 Procházka, 28:35 Maier 34.44 Pecka 5:5, 39:26 Ševinský, 44:16 Kalina, 46:27 Procházka, 53:51 Procházka, 59:50 Kalina – 10:08 Aleš Hruška, 17:19 Švancara, 18:47 Vozábal, 29:22 Švancara 4:4, 30:27 Procházka, 50:29 Pecka (vlastní), 56:51 Vozábal, 58:58 Švancara.

Rozhodčí: Mašek

Vyloučení: 4:2

Diváci: 185

Boleslavští fotbalisté potvrdili lepší hokejovou formu nejen vyhraným utkáním, ale po jeho skončení i úspěšnějším prováděním trestných střílení, ve kterých vyhráli 4:1.

Fanshop banner