Papadopulos a Řezníček uzavřeli podzimní účet
Klub

Papadopulos a Řezníček uzavřeli podzimní účet

Redakce

Kromě dlouhodobě zraněného Hrdličky chyběli vykartovaní Procházka a Rajnoch. Na Procházkův stoperský post se postavil Rolko. Ve středu zálohy hrál Opiela, ale také nečekaně hodně stažený Pecka, který po Rajnochovi převzal kapitánskou pásku. A tak na hrotu útoku pobíhal osamocený Papadopulos, jehož nejčastěji doplňoval Sylvestre. Po nervózním výkonu v prvním poločasu hráči taktické záměry dovedli do vítězství až po přestávce. Skórovali Papadopulos po Mendyho akci a Řezníček po Opielově pasu.

Zlínští začali utkání aktivněji a drželi míč pod kontrolou na boleslavské polovině. První povedenou ofenzivní akci předvedli boleslavští fotbalisté až v 17. minutě. Po Machově centru hlavičkoval Papadopulos. Hned v následující minutě Šmahajovu ránu v pádu tečoval Bača, naštěstí přesně do Millerových rukavic.

Boleslavi se po většinu první půle nedařila kombinace a občasné nákopy na Papadopulose k ohrožení zlínského brankáře Baranka nevedly. Střely Opiely a Pecky z dálky postrádaly důraz. První poločas vyhráli domácí Zlínští 3:1 na rohové kopy, ale gól nepadl ani do jedné branky.

Skóre se pohnulo až po přestávce. V 54. minutě pronikl po pravé straně Mendy a perfektně přihrál před zlínskou branku přesně do míst, kde se Papadopulos umí prosadit, což se mu také povedlo – 0:1. V 81. minutě trenér Hapal právě Papadopulose vystřídal Řezníčkem a ten se nechtěl nenechat zahanbit a výhru potvrdil mazáckým gólem. V 84. minutě Opiela obral o míč zlínského Krause a poslal dopředu Řezníčka. Proti němu daleko mimo pokutové území vyrazil brankář Baranek, míč však pořádně netrefil a boleslavský útočník s přehledem přeloboval marně se vracejícího obránce do opuštěné branky – 0:2.

Boleslavští vyhráli zaslouženě, protože ve druhém poločasu zlepšili herní projev a v porovnání se soupeřem zefektivnili koncovku.

Po Papadopulosově vedoucím gólu se Zlínští vrhli do útoku, ale první nebezpečnou ránu na Millera vyslal Pecka v obranném zákroku proti Bačově centru. V 62. minutě zkrotil Miller u tyče povedenou Šmahajovu ránu, o čtyři minuty později efektní bombu přes hlavu vyslal Bača těsně vedle levého horního růžku. V 71. minutě Žůrkův atak zarazil Janíček. V 77. minutě po Vyskočilově trestňáku netrefil Zúbek z malého vápna branku a o dvě minuty později sice Žůrek prostřelil Millera, ovšem z ofsajdové pozice.

Boleslavští kromě vstřelených gólů zaměstnali strážce zlínské branky v 61. minutě, kdy Mendy pálil z úhlu, a v 74. minutě při Sylvestreho trestném kopu. V nastaveném čase po Peckově pasu pádil za míčem Řezníček, ale nestihl ho.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Rolko, Janíček, Mach – Mendy, Sylvestre (89. Ševinský), Opiela, Poláček (69. Kysela) – Papadopulos (81. Řezníček), Pecka.

Sestava FC Tescoma Zlín: Baránek – Malý, Kroča, Zbožínek, Pazdera – Malár (63. Kraus), Šmahaj, Zúbek (87. Bačík), Bača, Vyskočil – Kroupa (63. Žůrek).

Góly: 54. Papadopulos, 84. Řezníček

ŽK: Zbožínek – Mendy, Pecka

Rozhodčí: Kocourek – Večeřa, Dobrovolný

Diváků: 2458

Fanshop banner