Trenér Hapal: Do Zlína jedeme vyhrát
Klub

Trenér Hapal: Do Zlína jedeme vyhrát

Redakce

Utkání 16. kola Gambrinus ligy FC Tescoma Zlín – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotním odpoledni 29. listopadu od 17 hodin na zlínské Letné. Trenér Pavel Hapal prostředí fotbalového stadionu na zlínské Letné velmi dobře zná a to nejen jako hráč, ale také ze svého trenérského působení. Zlín vedl v sezóně 2004/05 a podílel se na jeho tehdejší záchraně v Gambrinus lize. Poslechněte si Hapala ve video reportáži TV Bolka na tomto klubovém webu.

„Ve Zlíně prostředí znám, působil jsem tam rok jako trenér a vím, že hrací plocha nebude optimální, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Chceme uspět a to pro nás znamená zvítězit.“ Spolu s tradičně nerovným terénem zlínského hřiště a očekávanou sveřepostí domácích hráčů v boji o ligovou záchranu budou dalšími komplikacemi absence dvou defenzivních hráčů v mladoboleslavské sestavě. V předchozím mistráku proti Bohemians čtvrtou podzimní žlutou kartu viděli stoper Václav Procházka a záložník Jan Rajnoch.

„Dva hráči ze základní sestavy, která odehrála všechna utkání, budou samozřejmě chybět, ale máme dostatečně široký kádr a tak se musíme s tím vyrovnat.“

Boleslavští fotbalisté nasbírali v letošních podzimních patnácti odehraných zápasech 28 bodů. Pokud by si ve Zlíně připsali další tři, vytvořili by klubový rekord. „Slyšel jsem o tom, ale do hlavy si to nedávám. Pro mě jsou důležité ty tři body, porvat se o ně, přivést je do Boleslavi a zůstat na druhé ligové příčce,“ zdůraznil trenér Hapal, že více než historické statistiky jej pochopitelně zajímá aktuální ligové pořadí.

Podzimní bodové zisky FK Mladá Boleslav v Gambrinus lize:

V prvním ligovém podzimu 2004 jen patnáct bodů za tři výhry a šest remíz.

O rok později na podzim 2005 dvaadvacet bodů, ale jen z patnácti odehraných utkání, neboť podzimní duel v Jihlavě byl pro sněhovou kalamitu odložen a dohrával se až na jaře následujícího roku.

Podzim 2006 rekordní zisk třiceti bodů, ovšem ze sedmnácti mistráků, na jaře se dohrálo jen třináct.

Před rokem na podzim 2007 druhý nejhubenější zisk devatenácti bodů za čtyři výhry a sedm remíz.

Letošní podzim 2008 osmadvacet bodů za osm vítězství a čtyři remízy.

Pro mladoboleslavské fotbalisty letošní sportovní program zlínským utkáním nekončí. Na tréninky se budou scházet ještě do 5. prosince 2008. Teprve potom dostanou volno s doporučeným individuálním programem, užijí si Vánoc a sejdou se opět až 5. ledna 2009.

Fanshop banner