Janíček návrat do Zlína moc neprožívá
Klub

Janíček návrat do Zlína moc neprožívá

Redakce

Utkání 16. kola Gambrinus ligy FC Tescoma Zlín – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotním odpoledni 29. listopadu od 17 hodin na zlínské Letné. Boleslavští fotbalisté potřebují potvrdit zlepšenou formu a uhájit druhou ligovou příčku. Zlínským už začíná boj o udržení v ligové společnosti. Také proto zlínští pořadatelé lákají na poslední podzimní mistrák diváky sníženou cenou vstupenek na pouhých 50,- Kč.

S mladoboleslavskou fotbalovou výpravou se do známého prostředí vrátí trenér Pavel Hapal, stoper Tomáš Janíček a záložník Lukáš Opiela. Oba fotbalisté ve zlínském dresu působili a hrávali v něm i proti Mladé Boleslavi.

Lukáš Opiela přestoupil ze Zlína do Mladé Boleslavi na začátku letošního roku 2008 a po nepříjemném svalovém zranění v zimní přípravě se ztěžka prosazuje do základní sestavy. Proti Zlínu v mladoboleslavském dresu a dokonce na jeho hřišti hrál poprvé 19. dubna 2008, kdy na závěrečnou čtvrthodinku vystřídal Ivana Hodúra ve vítězném utkání Zlín – Mladá Boleslav 0:1.

Tomáš Janíček přestoupil ze Zlína do Mladé Boleslavi v létě 2008, když v předchozím mistrovském ročníku 2007/08 hostoval ve slovenské Nitře. Na podzim v mladoboleslavské stoperské dvojici chyběl pouze jednou při utkání v Plzni kvůli trest za čtyři žluté karty. Proti Zlínu, kde fotbalově vyrostl a začal kopat první ligu, poprvé hrál letošního 10. srpna na mladoboleslavském trávníku, ale premiéra na zlínské Letné jej teprve čeká.

„Určitě je to pro mě výjimečný zápas v tom, že se vracím na stadion, kde jsem začal hrát první ligu, ale jinak to střetnutí prestižně neberu. Soustředím se především na výkon svého mužstvo, abych mu pomohl k co nejlepšímu výsledu," prohlásil šestadvacetiletý stoper.

Pro zlínský klubový web naznačil, že i když myslí především na to, aby s mladoboleslavským týmem vybojoval účast v evropském poháru, tak mu osud zlínského fotbalu není lhostejný.

„Mám na zlínský klub jen ty nejlepší vzpomínky, vždyť jsem v něm fotbalově vyrůstal. Věřím proto, že kluci se přes zimu dají dohromady a ligu zachrání. O všem podstatném se stejně bude rozhodovat až na jaře," vzkázal Tomáš Janíček svým bývalým spoluhráčům, že jim hned po utkání s Mladou Boleslaví bude držet palce v jarních bojích o udržení ligové příslušnosti.

Fanshop banner