Boleslav má o devatenáct bodů víc než Zlín
Klub

Boleslav má o devatenáct bodů víc než Zlín

Redakce

Utkání 16. kola Gambrinus ligy FC Tescoma Zlín – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotním odpoledni 29. listopadu od 17 hodin na zlínské Letné. Střetne se poslední tým s druhým, mezi kterými je rozdíl devatenáct bodů. Boleslav je třetí nejlepší na cizích hřištích, kde z osmi duelů prohrála jenom dva. Zlín je nejhorší v domácí bilanci, navíc se doma radoval z výhry naposledy před dvěma měsíci.

Mladá Boleslav v letošním podzimu z osmi ligových utkání na hřištích soupeřů dvakrát prohrála. Poprvé hned v úvodním kole na hřišti pražské Sparty 0:1 a podruhé ve 14. kole v Plzni 0:2. Z ostatních třikrát vyhrála (v Brně 2:0, na Žižkově 2:1, v Teplicích 3:2) a třikrát remizovala (v Jablonci 1:1, v Českých Budějovicích 1:1 a v Liberci 3:3).

Z patnácti ligových utkání vyšli střelci FK Mladá Boleslav čtyřikrát naprázdno. Nikdo z boleslavských střelců nepřekonal sparťanského Kozáčika, slávistického Vaniaka, ostravského Bučka a plzeňského Ticháčka. Ve zbylých jedenácti zápasech se na jednadvaceti ligových gólech podělilo deset střelců: 4 – Michal Papadopulos, 3 – Luboš Pecka a Jakub Řezníček, 2 – Tomáš Poláček, Ludovic Sylvestre, Václav Procházka, Václav Kalina, 1 – Jan Rajnoch, Alex Mendy a Jan Kysela.

FC Tescoma Zlín má ze všech šestnácti týmů Gambrinus ligy nejhorší bilanci z domácích utkání. Ze sedmi vystoupení na zlínském stadionu Letná vyhrál dvakrát (Žižkov 1:0, Plzeň 2:0), dvakrát remizoval (České Budějovice 0:0, Olomouc 1:1) a třikrát prohrál (Jablonec 0:1, Slavia Praha 0:3, Baník Ostrava 2:5). K domácím osmi bodům přidal jenom jeden za venkovní remízu na Kladně a proto s celkovým ziskem pouhých devíti bodů uzavírá mistrovskou tabulku.

Zlín má druhou nejprostupnější obranu a nejslabší útok v Gambrinus lize. Pouze Bohemians (29) inkasovali více gólů než Zlín (25). Zlínští v devíti zápasech, z toho ve třech domácích, ani jednou nepřekonali soupeřova brankáře. Ve zbylých šesti zápasech nastříleli osm gólů, přičemž v posledních třech domácích se trefili pětkrát.

O osm ligových gólů se podělilo šest střelců. Aktuálně nejlepším je Martin Bača se třemi góly. Další podzimní góly dali Zdeněk Kroča, David Šmahaj, Libor Žůrek, Martin Vyskočil a Karel Kroupa.

Fanshop banner