Řezníček zachránil tři body
Klub

Řezníček zachránil tři body

Redakce

Boleslavští vyhráli utkání, ve kterém měli po většinu času převahu, ale nedokázali ji dlouho proměnit v góly. Bohemians namlsaní předchozí výhrou nad Spartou, přijeli do Mladé Boleslavi pečlivě takticky připravení, což zvýraznili zesílenou středovou formací s pěti hráči. Boleslavští se velmi ztěžka dostávali před pražskou branku a k vytouženým třem bodům dokráčeli především obrovskou vůlí po vítězství. To zachránil až střídající Jakub Řezníček, který v 86.minutě šikovně prodloužil Kalinův centr.

Přestože měli Boleslavští po celý první poločas více ze hry a byli častěji před soupeřovou brankou, tak na rohové kopy prohráli 2:3 a gól nedali žádný. Bohemians hráli v útoku pouze s Kinclem. Ovšem největší jejich střeleckou příležitost spálil Dobeš, když se ve 20. minutě ocitl na desítce sám, ale pro svůj tým vystřelil pouze výhodu rohového kopu. Tvrdou ranou prověřil Millera v 35. minutě bek Macháček.

V 6. minutě brankář Belaň pozdním odkopem nastřelil dotírajícího Pecku, míč skončil metr vedle pravé tyče. O dvě minuty později po spolupráci s Kalinou nádherně odcentroval Mendy, ale Papadopulos u vzdálenější tyče hlavou mířil vedle. Papadopulos byl nejčastějším cílem přihrávek z boleslavské zálohy, ale slibně vypadající akce opakovaně končily ofsajdovým postavením útočníka.

O střely z dálky se pokoušeli Rajnoch, který minul, Sylvestre, Mendy a Kalina, kterým rány zachytil houf bránících hráčů. Šest minut před přestávkou se na hranici šestnáctky ocitl v příhodné pozici Mendy a když si připravoval střelbu, tak jej Grznár podrazil. Trestný kop z nadějného místa však Sylvestre narval do hráčské zdi.

Po změně stran začali Boleslavští s elánem, který z nich však po pár minutách vyprchal. Když boleslavský tlak polevil, odbývala se hra uprostřed hřiště se spoustou nepřesností. Trenér Hapal poslal do bitvy čerstvé síly a v případě Řezníčka měl šťastnou ruku, což se projevilo až v 86. minutě.

Krátce po přestávce pálil nepřesně Kalina. Útok z levé strany s přihrávkou Kysely před branku zvládl Belaň. V 60. minutě za Procházkovým dlouhým pasem sprintoval Řezníček, ale brankář soupeře byl u míče dříve. V 77. minutě běžel proti pražské brance Nečas, obránce jej zastavil skluzem ve vápně, ale sudí faul neviděl. O tři minuty později Nečasova rána levačkou jenom těsně přeletěla břevno.

Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby po Procházkově autovém vhazování Kalinův centr od pravé postranní čáry usměrnil Řezníček k pravé tyči branky Bohemians. Belaň se pravou rukou natahoval marně – 1:0.

Ve druhém poločasu boleslavského brankáře Millera zaměstnal ve 49. minutě Jeslínkův centr a v 65. minutě trestný kop, který vyškrábl konečky prstů z pod břevna. V 79. minutě Kincl z těžkého úhlu rozvlnil pouze boční síť boleslavské branky.

V závěrečných minutách včetně tří nastavených boleslavská obrana odolala odvážným pražským atakům. Grznár se neprosadil z trestňáku, stoper Janíček zastavil nebezpečný brejk v poslední možné chvíli. Ve druhé nastavené minutě Řezníček pádil sám proti jednomu obránci, uvolnil se přes něho, ale z akce vytěžil pouze rohový kop.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy (73. Nečas), Sylvestre, Rajnoch, Poláček (37. Kysela) – Papadopulos, Pecka (57.Řezníček). Připraveni ještě byli Rolko, Táborský, Opiela a Šeda.

Sestava Bohemians Praha: Belaň – Macháček, Turtenwald, Horáček, Grznár – Jeslínek, Fenyk (70. Galbavý), Demeter, Dobeš (82. Vošahlík), Jablonský – Kincl. Připraveni ještě byli Obermajer, Ibe, Jablonský, Winter.

Gól: 86. Řezníček

ŽK: Papadopulos, Procházka, Rajnoch – Grznár, Fenyk, Macháček

Rozhodčí: Královec – Zlámal, Kovařík

Diváků: 3160

Fanshop banner