V neděli začíná fotbal o hodinu dřív
Klub

V neděli začíná fotbal o hodinu dřív

Redakce

Utkání 15. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – Bohemians Praha se hraje v neděli 23. listopadu od 16 hodin na hřišti v areálu Městského stadionu. Je to poslední domácí utkání letošního podzimního programu a začíná o hodinu dříve, než je tradiční čas boleslavských výkopů. Důvodem je snaha vyhnout se kolizi se začátkem utkání extraligového hokeje. Fotbalisté Mladé Boleslavi a střížkovských Bohemians se o prvoligové body střetávají poprvé.

Klub Bohemians Praha nosí slavný název teprve tři roky. V roce 2005 si šéf třetiligového Střížkova Karel Kapr zaplatil pronájem názvu, loga a profesionální licence od krachujících vršovických Bohemians, které záhy věrní fandové vzkřísili. Od té doby jsou v českém profesionálním fotbalu dva kluby s názvem Bohemians. Vršovický letos spadl z první do druhé ligy, Střížkovský naopak postoupil z druhé do první ligy. Střížkovští Bohemians budou s Mladou Boleslaví hrát o prvoligové body poprvé. Ale žádnými učedníky nejsou. Což prokázali v předchozím kole, kdy porazili Spartu Praha 4:3, přestože dohrávali v deseti lidech.

Trenér Luboš Urban, jehož oficiálním poradcem je velezkušený Dušan Uhrin starší, má v kádru mnoho ostřílených borců. K nejzkušenějším a nejznámějším jistě patří Martin Zbončák (Třinec, Brno, Liberec, Sparta Praha, Dynamo Moskva, Slavia Praha, Most, Iraklis Soluň, Hradec Králové a nyní Bohemians Praha), Roman Dobeš (Slušovice, Zlín, Slovácko, Trenčín, Dinamo Tbilisi a nyní Bohemians Praha) a Marek Kincl (Slavoj Praha, Slaný, Vyšehrad, Neratovice, Hradec Králové, Blšany, Liberec, Zlín, Příbram, Viktoria Žižkov, Sparta Praha, Petrohrad, Rapid Vídeň, Swadorf a nyní Bohemians Praha), který je momentálně nejlepším klubovým střelcem se šesti góly.

Přes veškerou dosavadní snahu Bohemians venku ještě nevyhráli a získali jediný bod za srpnovou bezgólovou remízu v Českých Budějovicích. Potom postupně prohráli na hřištích pražské Slavie 0:5, Žižkova 2:4, Příbrami 1:2, Ostravy 4:5 a Jablonce 1:2. V pěti zápasech inkasovali celkem osmnáct gólů, což je dvaapůlkrát více než při domácích utkáních, a tak ze soupeřových hřišť mají velmi pasivní skóre 8:18.

Mladá Boleslav z šesti podzimních ligových utkání na domácím hřišti nejprve čtyřikrát vyhrála nad Zlínem 1:0, Olomoucí 2:1, Kladnem 2:1 a Příbramí 3:1, potom jednou remizovala se Slavií Praha 0:0 a jednou prohrála s Baníkem Ostrava 0:2. Při listopadovém poklesu formy čeká na výhru v ligovém utkání už více než měsíc. Naposledy vyhrála v Teplicích 3:2 v neděli 19. října. Potom remizovala doma se Slavií Praha 0:0 a v Liberci 3:3, prohrála doma s Baníkem Ostrava 0:2 a na hřišti Viktorie Plzeň také 0:2. I tak v aktuálním pořadí Gambrinus ligy má FK Mladá Boleslav na čtvrtém místě náskok devíti bodů před Bohemians Praha na dvanácté příčce.

Fanshop banner