Podzim skončili vítězně
Klub

Podzim skončili vítězně

Redakce

Podzimní sezónu završili dorostenci vydřeným vítězstvím, k jehož dosažení potřebovali více sil, než předpokládali. Nakonec zaslouženě získali tři body, kterými si upevnili postavení v čele ligové tabulky se čtyřbodovým náskokem na druhý Slovan Liberec, což je hlavní boleslavský konkurent v postupových ambicích do celostátní elitní ligy.

Boleslavští sice do utkání vstoupili aktivněji, než soupeř, ale více než čtyři rohové kopy nezískali. Navíc po zbytečném závaru v 17. minutě inkasovali – 0:1. Prosadili se až ve 26. minutě vyrovnávacím gólem. Po Šormově akci se k odraženému míči dostal Bým a jeho centr usměrnil do plzeňské branky Synek – 1:1. Do konce poločasu Plzeňští však nadále hrozili velmi dobře organizovanou hrou.

Přestávka toužebné uklidnění boleslavského herního projevu nepřinesla. Změna nastala až sérií vystřídání. V 77. minutě po stříleném centru z pravé strany a nedůrazném zásahu plzeňského brankáře skóroval Dudka – 2:1. A vítězství završili boleslavští dorostenci v 82. minutě, kdy konečně předvedli kombinační akci s patřičným vyústěním. Smetana přihrál Dudkovi, který si vyměnil míč se Zahustelem a ve finále přesně zamířil Chramosta – 3:1. Soupeř už odpovědět nedokázal a tak dvougólový rozdíl ve skóre vydržel do závěrečného hvizdu rozhodčího, jenž byl zároveň i tečkou za letošní podzimní sezónou.

Po posledním mistráku dostali dorostenci týden volna, potom se opět sejdou a budou pokračovat ve sportovní činnosti. Vánoční pauzu od fotbalu budou mít od 16. prosince 2008 do středy 7. ledna 2009, kdy zahájí zimní přípravu.

Góly FK MB: 26. Synek, 77. Dudka, 82. Chramosta

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický (56. Zbrožek), Bým, Pečínka, Šíma – Zahustel, Smetana, Šorm (35. Kučera), Dudka – Synek (54. Chramosta), Bořil (72. Jeník).

Fanshop banner