Podruhé vyšli střelecky naprázdno
Klub

Podruhé vyšli střelecky naprázdno

Redakce

Boleslavští nevyhráli čtvrté utkání v řadě, navíc podruhé za sebou nedali ani jeden gól. Plzeň je porazila dvěma úspěšnými hlavičkami po rozehraných rohových kopech. První proměnil Navrátil ve 30. minutě, druhý Kolář v nástupu do druhé půle. Boleslavským se nedařila kombinace, ztráceli míče uprostřed hřiště a jejich občasná střelba byla nepřesná. Rozhodčí v závěru utkání sice neuznali Procházkovi gól, ale Plzeňští zahodili nejméně dvakrát tolik příležitostí, než dali gólů.

Na prochladlém a chabě zaplněném plzeňském stadionu se zpočátku hrál opatrný fotbal z obou stran. Plzeňští spoléhali na Horvátha, že něco vymyslí. Nejvíce se mu povedla ve 23. minutě kolmice do vápna na rozběhnutého Krbečka, ale tomu v posledním momentu střelu zblokoval Rolko. Pro boleslavskou branku byly nebezpečné skoro všechny standardní situace z kopačky Horvátha.

Z trestného kopu ve 26. minutě se neprosadil, ovšem za čtyři minuty se mu povedl rohový kop. A Boleslavští po půlhodině hry prohrávali, když podobně jako v předchozím utkání proti Ostravě inkasovali po rohovém kopu.

Ve 30. minutě sice Mendy zabránil Jindráčkovi v centru před boleslavskou branku, ale z jeho zákroku byl třetí plzeňský roh. Horváth ho rozehrál do malého čtverce, kde u bližší tyče hlavou míč přizvedl Rezek a následně do branky hlavou doklepl Navrátil – 1:0. Vzápětí na druhé straně Rolkovu hlavičku vytahoval nad břevno plzeňský brankář Ticháček. Boleslavští se však po rohovém kopu neprosadili.

V poslední minutě první půle se Petržela probil do boleslavské šestnáctky a téměř od koncové lajny nezištně přihrál nekrytému Rezkovi na penaltový puntík. Plzeňský hráč však netrefil branku.

Po prvním poločasu Boleslavští prohrávali, neboť si nevytvořili ani jednu aspoň trochu nebezpečnou střeleckou pozici, kdežto Plzeňští ze tři jasných šancí jednu proměnili.

Kdo očekával po změně stran nějakou změnu v boleslavské touze po výhře, byl zklamaný. Plzeňští to nevýraznému a málo nebezpečnému soupeři ztížili při první příležitosti. Ve 49. minutě Petrželův rohový kop zužitkoval hlavou Kolář ve druhý gól – 2:0. Ten sebral Hapalově komandu zbytek elánu a tak i nadále nebezpečnější situace před soupeřovou brankou vytvářeli spíše plzeňští než boleslavští fotbalisté.

Kolem 56. minuty připravil Sylvestre dvě šance. Papadopulosova skončila rohovým kopem, když boleslavský útočník marně zkoušel ohrozit plzeňskou branku z těžkého úhlu, a vysoký centr před vyskakujícím Rolkem chytil Ticháček.

V 61. minutě Rezek nahrál do jasné gólové pozice Kolářovi, ten však ze dvanácti metrů netrefil boleslavskou branku. Za pět minut Plzeňští svižnou kombinací rozebrali boleslavskou obranu, ale Rezek z deseti metrů také minul branku.

Z boleslavské strany vypadala nadějně Machova bomba, ale protože byla z velké dálky, Ticháček si s ní poradil. V 72. minutě po Sylvestreho trestném kopu od postranní čáry se hlavičkou prosadil Procházka, ale rozhodčí viděl faul z boleslavské strany a gól neuznal. V 79. minutě po Procházkově pasu zastavil Řezníčka praporek rozhodčího, který viděl ofsajd. V samém závěru utkání nepřesně stříleli Mendy a Řezníček.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Rolko, Procházka, Mach – Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček (65. Kysela) – Papadopulos (80. Nečas), Pecka (46. Řezníček). Připraveni ještě byli Ševinský, Táborský, Opiela a Kubásek.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Ticháček – Limberský, Rada, Navrátil, Jiráček – Petržela (87. Tatanashvili), Kolář, Horváth, Halama, Rezek (83. Varadi) – Krbeček (70. Mlika). Připraveni ještě byli Hochmeister, Smola, Vaculík a Poštulka.

Góly: 30. Navrátil, 49. Kolář

ŽK: Horváth – Mach, Rolko

Rozhodčí: Matějek – Wilczek, Slavík

Diváků: 3516

Fanshop banner