V Plzni chceme odčinit prohru s Ostravou
Klub

V Plzni chceme odčinit prohru s Ostravou

Redakce

Utkání 14. kola Gambrinus ligy FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 15. listopadu od 17 hodin na plzeňském Městském stadionu ve Štruncových sadech. Střetnou se v něm mužstva, která dělí devět bodů v mistrovské tabulce. Boleslavští jedou do Plzně v době, kdy téměř měsíc čekají na ligovou výhru, neboť od vítězství nad Teplicemi 19. října ztráceli body při remízách se Slavií a Libercem a při prohře s Ostravou.

Boleslavský trenér Pavel Hapal věří, že druhá podzimní prohra a první na domácím hřišti v uplynulém kole proti Baníku Ostrava byla jen ojedinělým výpadkem formy. „Do Plzně jedeme odčinit porážku s Baníkem a navázat na naše předchozí povedené výkony,“ prohlásil trenér odhodlaně a za klíčovou postavu soupeřova týmu označil Pavla Horvátha. „Je velmi platným při zahrávání standardních situací i ve hře. V současnosti je jistě nejlepším hráčem Plzně a budeme si muset na něho dát velký pozor.“

Také boleslavský stoper Václav Procházka při výčtu osobností v plzeňské sestavě zdůraznil především Horvátha a připomněl, že Plzeň má i další ofenzivní typy fotbalistů, například Koláře, Rezka a Petrželu.

Václav Procházka přišel do Mladé Boleslavi před rokem právě z Viktorie Plzeň. „Ze všech bývalých spoluhráčů se nejvíce těším na Davida Limberského. Je to můj velký kamarád.“

Což na webové stránce plzeňského klubu potvrdil David Limberský, který dodal, že má s kamarádem Václavem Procházkou domluvenou společnou večeři. Účet samozřejmě zaplatí poražený. Podle Limberského slov se Plzeň na Mladou Boleslav těší. „Nebude zalezlá, jako tady byly Teplice a Jablonec a my máme tým, kterému se proti takovým soupeřům hraje líp,“ domnívá se plzeňský David Limberský.

Fanshop banner