V minulém ročníku rozhodovaly první poločasy
Klub

V minulém ročníku rozhodovaly první poločasy

Redakce

Mladá Boleslav se s Viktorií Plzeň o prvoligové body střetla šestkrát. Dvakrát vyhrála, třikrát remizovala a jenom jednou prohrála. Na plzeňském městském stadionu ve Štruncových sadech ze třech utkání na jaře 2006 vyhrála Ordošovým gólem, na jaře 2007 bezgólově remizovala a na podzim 2007 prohrála 0:2. Celkový gólový poměr ze všech šesti duelů je 6:4 v boleslavský prospěch.

Statistika vzájemných ligových utkání:

Podzim 2005 Mladá Boleslav – Plzeň 2:2 (Kysela, Holub - Vágner, Limberský)

Jaro 2006 Plzeň – Mladá Boleslav 0:1 (Ordoš)

Podzim 2006 Mladá Boleslav – Plzeň 0:0

Jaro 2007 Plzeň – Mladá Boleslav 0:0

Podzim 2007 Plzeň – Mladá Boleslav 2:0 (Jarolím, Fillo)

Jaro 2008 Mladá Boleslav – Plzeň 3:0 (Rajnoch, Hrdlička, T.Sedláček)

V uplynulém ročníku Gambrinus ligy 2007/08 se Mladé Boleslavi i Plzni dařilo na domácích hřištích, kde vyhrály, aniž inkasovaly gól. O ligových bodech se pokaždé rozhodlo již v prvním poločase.

Před rokem v neděli 11. listopadu 2007 utkání FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 2:0 rozhodly dva góly před přestávkou. Po půlhodině hry Jarolím z dvaceti metrů přehodil Millera a v poslední minutě prvního poločasu po trestňáku Rótha hlavičkoval Fillo, brankář Miller sice míč vyrazil, ale Fillo dorážkou pod břevno přeci jenom skóroval. Brankář Miller utkání nedohrál kvůli zlomenině ruky.

Loňská podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Pižanowski) – Voříšek, Procházka, Kopic – Sedláček (35. Kalina), Matějovský, Rajnoch, Kysela – Vaněček, Holub (61. Řezníček), Mendy. Připraveni ještě byli Rolko, Táborský, Brunclík a Hrdlička.

Loňská podzimní sestava FC Viktoria Plzeň: Daněk – Šmejkal, Halama, Knakal, Smola – Fillo (90. Zakopal), Jarolím, Rada, Trapp, Róth (86. Vrzal) – Smejkal (81. Brožík). Připraveni ještě byli L.Krbeček, Lecjaks, Borek a Malchárek.

V jarní odvetě v neděli 27. dubna 2008 FK Mladá Boleslav – FC Viktoria Plzeň 3:0 se vydařil první poločas opět domácímu mužstvu. Tentokrát jím byla Mladá Boleslav, která dala dva góly v úvodní čtvrthodince. Ve 3. minutě po spolupráci s Kalinou zatáhl útok podle levé čáry Poláček a jeho centr bez přípravy napálil Rajnoch do plzeňské branky. Ve 14. minutě se probil do soupeřovy šestnáctky Kysela a po jeho přihrávce Hrdlička prostřelil chumel plzeňských protivníků.

Po změně stran nejprve v 51. minutě Kalinův rohový kop hlavičkoval do břevna Táborský a v 68. minutě po Táborského akci prostřelil plzeňského brankáře T.Sedláček ve třetí minutě svého pobytu na hrací ploše.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Procházka, Rolko, Kalina – Kysela, Rajnoch, Hrdlička (81. Opiela), Poláček – Řezníček (66. T.Sedláček), Mendy (50. Táborský). Připraveni ještě byli Holub, Kopic a Šeda.

Jarní sestava FC Viktoria Plzeň: L. Krbeček – Malchárek, Navrátil, Halama (68. Knakal), Smola – Petržela, Trapp, Sylvestre, Borek (85. Psohlavec) – Varadi, T. Krbeček (63. Lecjaks). Připraveni ještě byli Šiml, Róth, Šmejkal a Ilizi.

Fanshop banner