Janíček je v trestu
Klub

Janíček je v trestu

Redakce

Protože v utkání 13. kola Gambrinus ligy byl boleslavský stoper Tomáš Janíček již počtvrté v podzimní sezóně napomínán žlutou kartou, vyfasoval trest na jedno soutěžní utkání, což na čtvrtečním jednání disciplinární komise ČMFS oficiálně potvrdila. Trenér Hapal se tak při sestavování mužstva proti Plzni musí obejít bez hráče, který v předchozích ligových zápasech nevynechal ani jednu minutu.

Místo Tomáše Janíčka se do stoperské dvojice po boku Václava Procházky postaví Adrian Rolko, z boleslavského kádru hráč s největší figurou a nejdelšími vlasy. „Z výpadku Janíčka obavy nemám, protože s Adrianem Rolkem jsem hrál už hodně zápasů, v týdnu před zápasem v Plzni jsme se sehráli a tak doufám, že to bude bez problémů,“ prohlásil Václav Procházka, který se třemi žlutými kartami nemá k disciplinárnímu trestu daleko.

Přestože Adrian Rolko v aktuální podzimní sezóně zatím nenaskočil ani jednou do ligových bojů a herní praxi si udržoval vypomáháním třetiligové juniorce, v žádném případě se nejedná o vyjukaného nováčka, neboť na osobním kontě má 84 prvoligových startů.

Před ligovým utkáním v Plzni jsou v disciplinárním ohrožení Václav Procházka, Alex Mendy, Jakub Řezníček a Jan Rajnoch, což jsou hráči se třemi žlutými kartami. Tomáš Poláček si už trest za čtyři karty odpykal při utkání Boleslavi v Teplicích. Z ostatních boleslavských hráčů na podzim dvě žluté karty viděli Václav Kalina a Ludovic Sylvestre, jednou byli napomínáni Jan Kysela, Luboš Pecka a Michal Papadopulos.

Fanshop banner