Rajnoch je v reprezentaci proti San Marinu
Klub

Rajnoch je v reprezentaci proti San Marinu

Redakce

V nominaci Česka na kvalifikační duel proti San Marinu jsou jenom tři hráči z Gambrinus ligy a jedním z nich je Jan Rajnoch z FK Mladá Boleslav. Další zastoupení v české reprezentaci má mladoboleslavský fotbal v osobě trenéra Pavla Hapala, který je asistentem hlavního kouče Petra Rady. Utkání San Marino – Česko se hraje ve středečním večeru 19. listopadu na hřišti v Seravalle.

Kompletní nominace Česka na kvalifikační utkání MS 2010 proti San Marinu: brankáři Petr Čech (Chelsea), Daniel Zítka (Anderlecht), obránci Zdeněk Grygera (Juventus), Marek Jankulovski (AC Milan), Zdeněk Pospěch (FC Kodaň), David Rozehnal (Lazio Řím), Tomáš Ujfaluši (Atletico Madrid), záložníci David Jarolím (Hamburk), Radoslav Kováč (Spartak Moskva), Jaroslav Plašil (Osasuna), Jan Polák (Anderlecht), Jan Rajnoch (Mladá Boleslav), Radek Šírl (Petrohrad), Libor Sionko (Kodaň), útočníci Milan Baroš (Galatasaray), Václav Svěrkoš (Baník Ostrava), Martin Fenin (Frankfurt), Tomáš Necid (Slavia Praha).

Reprezentanti mají sraz v pondělním poledni 17. listopadu, což pro Rajnocha znamená dva dny po sobotním ligovém utkání FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav. Kvalifikační utkání San Marino - Česko se hraje ve středu 19. listopadu od 20,30 hodin v Seravalle.

Sedmadvacetiletý defenzivní záložník Jan Rajnoch (2 starty za ČR) patří spolu s brankářem Danielem Zítkou (2), obráncem Šírlem (5) a útočníky Václavem Svěrkošem (6), Martinem Feninem (7) a Tomášem Necidem (0) k těm nejméně zkušeným členům aktuálního osmnáctičlenného výběru.

Jan Rajnoch si reprezentační premiéru odbyl 20. srpna 2008 v londýnském Wembley při přátelském utkání proti Anglii (2:2), do kterého nastoupil na závěrečnou čtvrthodinku. Druhý start absolvoval 15. října v kvalifikačním utkání Česko – Slovinsko 1:0 v základní sestavě.

S použitím informací z oficiálního webu Českomoravského fotbalového svazu www.fotbal.cz .

Fanshop banner