Baník sesadil Boleslav z druhého místa
Klub

Baník sesadil Boleslav z druhého místa

Redakce

Dvěma góly v prvním poločase zaskočili Ostravští dokonale boleslavské fotbalisty a uťali tak jejich vítěznou jízdu podzimní sezónou, zrušili jejich domácí neporazitelnost a sesadili je z druhé příčky v Gambrinus lize. Ve druhém poločasu se Boleslavským nepodařilo nepříznivou podobu výsledku zvrátit. Vyložené šance nedali, mnohé jiné útoky zmařili nepřesnou přihrávkou.

Boleslavští byli aktivní pouze v úvodní čtvrthodince, ale v 17. minutě po Otepkově rohovém kopu zapomněli u zadní tyče na Mičolu a ten zcela sám snadno trefil odkrytou část Millerovy branky – 0:1.

Gól boleslavské fotbalisty zneklidnil, což se po zbytek poločasu projevovalo nepřesností v jejich kombinaci. Proto ostravskou obranu nedokázali překvapit a překonat. Jednou z mála výjimek byla ve 23.minutě povedená pumelice Kaliny z pětadvaceti metrů, kterou ostravský gólman u levé tyče vyrazil s obtížemi.

V poslední minutě poločasu Svěrkoš vletěl do boleslavské šestnáctky, stoper Janíček jej stáhnul za dres a sudí nekompromisně nařídil penaltu. Otepka ji s jistotou proměnil – 0:2. Vzápětí skončil první poločas.

Druhý na výsledku už nic nezměnil. Krátce po pauze netrefil branku z výhodné pozice Rajnoch a v 50. minutě nadýchaný Mendyho oblouček hlavičkoval Pecka slabě k tyči, kam se stihnul brankář Buček přemístit. Po trestném kopu Poláčka přestřelil ostravskou branku Janíček. V 60. minutě Papadopulos ve svém ofenzivním vpádu do soupeřovy šestnáctky obešel i brankáře, ale z ostrého úhlu vystřelil slabě a na brankové čáře Bučka zastoupil obránce Řezník. V 72. minutě Kalinův oblouček ke vzdálenější tyči málem zaskočil Bučka, ten v posledním momentu stačil míč vytlačit přes břevno do rohu. V 84. minutě Táborský propásl správnou chvíli ke střelbě a zpětnou přihrávkou od koncové čáry před brankou spoluhráče nenašel.

Ostravští nikam nepospíchali, v obranném postavení vyčkávali na příležitosti k brejkům. Podle levé lajny to zkoušel Lička, stálým nebezpečím pro boleslavskou obranu byl Svěrkoš. Nejblíže úspěchu byl v 86. minutě Střihavka, který po ofsajdové situaci běžel sám na Millera, ten však jeho sólo zmařil. V 88. minutě po vyloučení Ličky dohrával ostravský tým o deseti lidech, ale na jeho vítězství to už nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy (70. Táborský), Sylvestre, Rajnoch, Poláček (57. Kysela) – Papadopulos (78. Řezníček), Pecka. Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Opiela a Kubásek.

Sestava FC Baník Ostrava: Buček – Řezník, Neuwirth, Marek, Tchuř – Mičola (79. Rajtoral), Otepka (90. Pavlík), Galásek, Lička – Střihavka (90. Zeher), Svěrkoš. Připraveni ještě byli Wojnar a Vašek.

Góly: 17. Mičola, 45. Otepka

ŽK: Procházka, Janíček – Otepka, Mičola, Svěrkoš

ČK: Lička

Rozhodčí: Mikel – Filípek, Filgas

Diváků: 4860

Fanshop banner