Rozhodla trefa Zahustela
Klub

Rozhodla trefa Zahustela

Redakce

Jediný gól Zahustela ze 40. minuty rozhodl o vítězství boleslavských dorostenců v Pardubicích. Tím si udrželi vedoucí postavení v ligové tabulce před libereckými konkurenty, kteří pouze remizovali v Hradci Králové a tak na druhé příčce zaostávají o dva body. V posledním kole podzimní sezóny hrají boleslavští dorostenci v neděli 6. listopadu doma proti FC Viktoria Plzeň“B“.

V úvodu dvakrát nebezpečně hlavičkoval Zahustel. V 5. minutě po Dudkově trestňáku, v 6. minutě po Rýdlově rohu. Pardubičtí poprvé na boleslavskou branku vystřelili ve 12. minutě, ale netrefili ji.

V 19. minutě po Zahustelově centru slabě vystřelil Bořil a v následující fázi utkání byli aktivnější Pardubičtí. Brejk do rozhozené boleslavské defenzívy nedotáhli, Rýdlovu nepřesnost nepotrestali a z trestňáku přestřelili.

Ve 40. minutě dlouhý Kanavalův výkop Bořil prodloužil na Zahustela, jenž brankáře zdařile přeloboval – 0:1. Za dvě minuty po Kubátově sólu na soupeřovu branku získali Boleslavští pouze rohový kop.

Hned v první minutě druhého poločasu založil pěknou akci Kučera. Míč putoval přes Synka na Dudku a po jeho centru hlavičkoval Bořil do gólmana. Následný roh rozehrál Dudka a tentokrát gólmana hlavou trefil Bým.

Pardubickou obranu opakovaně proháněl Zahustel. V 69. minutě vybojoval rohový kop, o tři minuty později přehodil gólmana, ale obránce vykopl míč z brankové čáry.

Pardubičtí ohrozili boleslavskou branku z trestného kopu po faulu Kučery a necelých deset minut před koncem po akci přes Rýdla, ale branku netrefili.

V 85. minutě Synek připravil střeleckou pozici Dudkovi a ten z úhlu napálil spojnici tyče s břevnem. V nervózním závěru byl Pardubicím vyloučen Brychta po druhém žlutém napomínání, ale na těsné výhře Boleslavi se naštěstí nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický, Bým, Bílý, Rýdl – Zahustel (88. Pečínka), Smetana, Kučera (90. Šorm), Dudka – Kubát (46. Synek), Bořil (66. Šíma).

Rozhodčí: Rožec

Fanshop banner