Hapal: Proti Baníku chceme vyhrát
Klub

Hapal: Proti Baníku chceme vyhrát

Redakce

Utkání 13. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava se hraje v pondělí 10. listopadu od 17,15 hodin před vyprodaným hledištěm mladoboleslavského Městského stadionu. Střetnou se dlouhodobě neporažená mužstva s ofenzivním pojetím hry. Kdo vyhraje, bude v tabulce Gambrinus ligy přinejmenším do příštího mistrovského kola druhý. Při nerozhodném výsledku druhou příčku uhájí Mladá Boleslav.

Boleslavští by ze třetí ligové remízy v řadě spokojení nebyli. „Ve dvou posledních remízových utkáních se Slavií Praha a Slovanem Liberec jsme dva body nezískali, ale čtyři ztratili. Jsem přesvědčený, že jsme v těch zápasech měli na zisk šesti bodů. Ale takový je fotbal. Proti Baníku Ostrava samozřejmě chceme vyhrát, protože v domácím prostředí se od boleslavského mužstva nic jiného nečeká, než vítězství,“ pravil boleslavský trenér Pavel Hapal.

Sebevědomý Hapalův postoj je podložený faktem, že Mladá Boleslav doma z pěti utkání letošního podzimu neprohrála ani jedno, pouze s obhájcem titulku pražskou Slavií remizovala 0:0. Před tím postupně porazila Zlín 1:0, Olomouc 2:1, Kladno 2:1 a Příbram 3:1. Navíc drží od druhého kola Gambrinus ligy šňůru jedenácti ligových zápasů bez prohry.

Baník Ostrava po mizerné první polovině září, kdy podlehl doma 1. září pražské Slavii 2:3 a 14. září v Teplicích 0:1, neprohrál už šest ligových utkání v řadě, když postupně od sedmého kola porazil doma Příbram 2:0, vyhrál v Plzni 3:1, doma remizoval s Libercem 0:0 a přestřílel Bohemians 5:4, ve Zlíně vyhrál 5:2 a doma zdolal Spartu 2:0. „Mladá Boleslav je silnější než Sparta, proto čekám těžší zápas,“ řekl ostravský kouč Karel Večeřa pro klubový web Baníku.

Z pěti podzimních utkání venku Baník dvě prohrál (v Jablonci 1:2 a v Teplicích 0:1) v začátku sezóny, ale další tři jasně vyhrál (na Žižkově 3:0, v Plzni 3:1 a ve Zlíně 5:2) a nastřílel v nich jedenáct gólů.

Oba týmy nastoupí v nejsilnějších sestavách, neboť mají minimální problémy s hráčským kádrem. Boleslavským chybí pouze dlouhodobě zraněný bek Hrdlička. V Ostravě po zranění začal trénovat Martin Lukeš a uzdravuje se zkušený stoper René Bolf, který v ligovém utkání proti Spartě absentoval kvůli poranění stehenního svalu.

Fanshop banner