Ostravští střelci proti sobě
Klub

Ostravští střelci proti sobě

Redakce

Při utkání 13. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava se v pondělí 10. listopadu od 17,15 hodin proti sobě postaví dva vyhlášení kanonýři se severomoravskými fotbalovými kořeny Michal Papadopulos a Václav Svěrkoš. Ovšem Papadopulos v boleslavském útoku po boku Luboše Pecky a Svěrkoš spolu s Davidem Střihavkou v ostravské sestavě. Poslechněte si boleslavského útočníka s ostravskou duší Michala Papadopulose v reportáži TV Bolka na tomto klubovém webu.

V dosavadním průběhu podzimní sezóny dal Papadopulos čtyři a Pecka tři góly. Jejich ostravští protivníci Svěrkoš se Střihavkou po pěti gólech. Všichni čtyři borci se podobají tím, že mají zahraniční zkušenosti.

Třiadvacetiletý Michal Papadopulos z Baníku Ostrava vyrazil do světa před pěti lety. Zkoušel štěstí v londýnském Arsenalu, odkud se po roce vrátil na sever Moravy. Na počátku roku 2006 zamířil do německého Leverkusenu, který ho poslal na hostování do Cotbussu. Do Mladé Boleslavi přišel v letošním létě. To se do pojizerského klubu z ročního hostování v Aachenu vrátil třicetiletý Luboš Pecka, který si v předminulém ročníku Gambrinus ligy 2006/07 vystřílel korunu krále ligových kanonýrů. Michal Papadopulos s Lubošem Peckou vytvořili aktuální údernou sílu boleslavského mužstva.

Pětadvacetiletý Václav Svěrkoš z Baníku Ostrava odešel před pěti lety do bundesligového Mönchengladbachu, který ho poslal na hostování nejprve do berlínské Herthy a později do rakouské Austrie Wien. Od loňského léta kope zase za Baník Ostravu. Pětadvacetiletý David Střihavka fotbalově vyrostl v pražských Bohemians. Kopal také v Jablonci, Spartě, Blšanech, anglickém Norwich City a Slavii Praha, odkud zamířil letos v létě do severomoravského klubu. Václav Svěrkoš a David Střihavka jsou zatím nejproduktivnějšími hráči Baníku Ostrava. Dali po pěti gólech a tak jejich celková palebná síla je o trochu razantnější, než u boleslavského útočného dua.

Fanshop banner