Promarnili vyhraný zápas
Klub

Promarnili vyhraný zápas

Redakce

Boleslavské dorostence ukolébalo dvougólové vedení a promarnili vyhraný zápas. Přestože jim scházeli zranění Rýdl s Borovičkou, tak teplického soupeře přehrávali, ale v porovnání s předchozími mistráky neproměňovali střelecké příležitosti v góly. V ligové tabulce se na Boleslav bodově dotáhl druhý Liberec.

Boleslavští začali dobře a především akcemi z levé strany atakovali opakovaně soupeřovu branku. Prosadili se až po čtvrthodině. Zahustelův centr levačkou uklidil k tyči Dudka – 1:0. Teplický soupeř byl nadále velmi nepříjemný svým důrazem v osobních soubojích. Přesto se Boleslavští prosadili podruhé. Ve 20. minutě Dudkův rohový kop zužitkoval Bořil – 2:0.

Dvougólové vedení ochromilo boleslavské družstvo uspokojením a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 30. minutě po zbytečném rohu Tepličtí snadno snížili – 2:1.

V závěrečné pětiminutovce prvního poločasu propásli Boleslavští tři stoprocentní gólové šance k uklidnění a pojištění vedení. Kubát hlavičkoval mimo, Bořilovo sólo vychytal gólman stejně jako Bořilovu hlavičku, kterou lapil těsně před čárou.

Deset minut po změně stran zaváhání boleslavské obrany soupeř potrestal vyrovnávacím gólem – 2:2. Od té doby si Boleslavští vynutili stálý tlak, ale převahu nezavršili gólově. Nejblíže byl deset minut před koncem po Dudkově akci Bořil, ale netrefil branku. Čtyři minuty před závěrečným hvizdem do otevřené boleslavské obrany vyrazili Tepličtí k brejku, který naštěstí brankář Kanaval zlikvidoval.

Boleslavští ztratili dva body a druhý Liberec se na ně dotáhl se shodným bodovým ziskem, ale zatím výrazně horším gólovým poměrem. Do konce podzimní sezóny schází sehrát dvě mistrovská kola. Boleslavští dorostenci jedou do Pardubic a končí doma s Viktorií Plzeň. Liberečtí dorostenci jedou do Hradce Králové a končí doma s pražskou Slavií. První Mladá Boleslav a druhý Slovan Liberec získaly shodně jednatřicet bodů, třetí Slavia už ztrácí šest bodů.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický, Bílý, Pečínka, Rudzan – Zahustel, Smetana (82. Synek), Kučera, Dudka – Kubát (56. Šíma), Bořil. Chyběli zranění Rýdl a Borovička.

Fanshop banner