Hapal truchlil, Škorpil jej konejšil
Klub

Hapal truchlil, Škorpil jej konejšil

Redakce

Dojmem ze zálohy zákeřně poraněného generála působil na tiskovce po ligovém utkání Slovan Liberec – Mladá Boleslav 3:3 mladoboleslavský kouč Pavel Hapal. Ztracenou výhru v dobře rozehraném utkání, kdy jeho tým vedl o dva góly, nemohl pochopit a neuměl vysvětlit. „To bude asi tím, že na to nejste v Boleslavi zvyklí, jako my v Liberci,“ snažil se mu zvednout náladu liberecký sok Ladislav Škorpil.

„Nemůžu být spokojený s výsledkem, protože jsme byli lepší a na hřišti dominovali, ale nezvládli vyhrané utkání. Nepoučili jsme se z Teplic, kde jsme o vítězství málem přišli a v Liberci o ně přišli skutečně. Viděl jsem ve hře spoustu nepřesností a z mého pohledu to bylo jen průměrné utkání. Ale hlavně jsem nespokojený s výsledkem,“ truchlil Pavel Hapal, který na přímý dotaz, čím si vysvětluje opakovaně promarněná vedení v průběhu utkání, přiznal, že si to nedokáže vysvětlit: „Těžko říct, čím konkrétně to je, že v závěrech ztrácíme jasně rozehraná utkání…“

Liberecký trenér Ladislav Škorpil nesouhlasil s Hapalovým hodnocením, že se v Liberci hrál fotbal průměrné úrovně. „Neřekl bych, že to bylo průměrné utkání, když padlo šest gólů. Může se stát, že padne šest gólů po hrubých chybách, ale dnešních šest gólů bylo o kvalitě. Z mého pohledu je remíza pro Liberec vítězstvím bez ohledu na statistiky. Na straně Boleslavi byla vysoká herní kvalita a odvrátit dvougólový náskok takového soupeře, je přeci obdivuhodné. Kdyby byly všechny ligové zápasy, jako ten dnešní, tak by na ně lidé jistě chodili,“ pravil Ladislav Škorpil.

Fanshop banner