Jasnou výhru ztratili ve dvou minutách
Klub

Jasnou výhru ztratili ve dvou minutách

Redakce

Přestřelka v prochladlém nedělním večeru u Nisy skončila bodovou dělbou, ze které se více radovali Liberečtí, neboť v průběhu druhého poločasu dotáhli dvougólové manko. Boleslavští předváděli po většinu času lepší fotbal, než Severočeši, ale parádně rozehranou partii trestuhodně nedotáhli do vítězného konce. Přestože v ligovém pořadí zůstali na druhé příčce, tak odstup od vedoucí pražské Slavie narostl o dva body. Vztek hráčů nad školáckými chybami v defenzívě byl pozdní a zbytečnou reakcí a body proteklé mezi prsty na boleslavské konto nevrátil.

První šanci zápasu měl boleslavský Papadopulos, když si ve vápně perfektně stáhnul Procházkův pas, ale levačkou trefil jen pravou tyč liberecké branky. I nadále většina boleslavských akcí byly nebezpečnější než liberecké.

Ovšem ve 12. minutě Papouškův centr z pravé strany našel v boleslavské šestnáctce mezi stopery Procházkou a Janíčkem nekrytého Keriče a ten hlavou překonal Millera – 1:0. Byla to první vážnější akce ze strany Liberce a jak se později ukázalo, i jediná v prvním poločase.

Boleslavští dokázali odpovědět do pěti minut. Sylvestre přes šířku hřiště přenesl hru na Mendyho, ten přiťuknul Kalinovi a jeho střela tečovaná libereckým obráncem zapadla za záda bezmocného Hauzra – 1:1.

Ve 26. minutě po Papadopulosově přihrávce vletěl do liberecké šestnáctky Pecka a Gebreselassie jej v obranném zákroku stáhnul na zem. Rozhodčí Franěk byl nedaleko a bez váhání nařídil penaltu. Boleslavský kapitán Rajnoch ji kopnul vysoko nad Hauzrovu branku.

I přes nepovedený pokutový kop Boleslavští kontrolovali hru a zaslouženě se přeci jenom dostali do vedení. Mach po zemi odcentroval z levé strany a Papadopulos míč usměrnil k levé tyči, kam se liberecký brankář marně natahoval – 1:2.

I ve druhém poločasu působili Boleslavští jistějším a kompaktnějším dojmem. Libereckým zprvu nepomohlo ani dvojí vystřídání, první těsně před pauzou a druhé po hodině hry. To hned první boleslavská změna v základní sestavě přinesla gól. Kysela přišel na hřiště místo Mendyho v 67. minutě a za pět minut skóroval. Sylvestre našel na hranici vápna Papadopulose, ten na chvilku podržel míč, aby ho v pravou chvíli posunul na rozeběhnutého Kyselu, který Hauzra po zemi propálil – 1:3.

Kdo neviděl utkání Boleslavi v Teplicích, mohl se naivně domnívat, že o vítězi a bodech je rozhodnuto. Boleslavští však předvedli, že koncovky mistrovských klání jsou jejich zjevnou slabinou. V nervózním závěru na teplickém hřišti těsnou výhru uhájili, na libereckém trávníku ji ve dvou minutách promarnili.

V 75. minutě sérii drobných nedůsledností v boleslavské defenzívě Liberečtí potrestali. Sylvestre v tísni přihrál zpět Janíčkovi, ten se pokusil rozehrát akci přes Pecku, kterého však obral o míč Bílek a poslal do šestnáctky Frejlacha, jenž rázně snížil – 2:3. A v 77. minutě dílo zkázy dokonal Gebreselassie. V defenzivní činnosti nejprve před vlastní šestnáctkou uklouznul Rajnoch, následně padl i Mach v souboji s Keričem, který vrátil narážečku Gebreselassiemu a ten se trefil tvrdou ranou přes šířku Millerovy branky – 3:3.

V závěrečné čtvrthodince se fotbal odbýval nejčastěji kolem půlící čáry. V množství osobních soubojů se často žlutilo, ale nebezpečných akcí před brankami ubylo. Blažek se neprosadil přes Macha, na druhé straně se nezdařil atak soupeřovy branky Řezníčkovi ani Papadopulosovi.

V poslední minutě utkání nevyužil Liberec rohový kop a Sylvestre založil nadějnou útočnou akci, když přesnou kolmicí našel Kyselu. Toho však metr před trestným územím Liberce strhnul na zem Holeňák, což by nemělo skončit jinak, než vyloučením libereckého stopera a trestným kopem proti Hauzrově brance. Rozhodčí Franěk však prokázal nečekanou otrlost a s drzou uspěchaností odpískal konec utkání, aniž Liberec potrestal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy (67. Kysela), Sylvestre, Rajnoch, Poláček – Papadopulos, Pecka (79. Řezníček).

Sestava FC Slovan Liberec: Hauzr – Gebreselassie, Holeňák, Košťál, Polák – Papoušek (74. Nezmar), Bílek, Dort (60. Frejlach), Dočkal – Kerič, Smetana (45. Blažek).

Góly: 12. Kerič, 75. Frejlach, 77. Gebreselassie – 17. Kalina, 37. Papadopulos, 72. Kysela

ŽK: Papoušek, Bílek, Dočkal, Nezmar, Gebrreselassie – Mendy, Pecka, Kysela

Rozhodčí: Franěk – Chytil, Santarius

Diváků: 4060

Fanshop banner