Boleslav zaútočí na nedobytnou tvrz
Klub

Boleslav zaútočí na nedobytnou tvrz

Redakce

Na podzim je liberecké hřiště u Nisy nedobytnou tvrzí, při jejímž dobývání neuspělo šest týmů. V předchozích ligových ročnících však Mladá Boleslav v Liberci nikdy neprohrála. Z osmi utkání Mladá Boleslav vyhrála čtyři, z toho tři na libereckém trávníku. Prohrála tři a všechny na domácím hřišti. Jedno z osmi utkání skončilo nerozhodně a celkové skóre 15:12 je příznivé pro Mladou Boleslav.

Statistika ligových utkání Mladé Boleslavi s Libercem:

Podzim 2004 Mladá Boleslav – Liberec 0:1 (Pospíšil)

Jaro 2005 Liberec – Mladá Boleslav 1:3 (Došek – Pecka, Sedláček, Vaculík)

Podzim 2005 Mladá Boleslav – Liberec 2:4 (Vít, Švejdík – Hodúr , Došek, Pudil, Holenda)

Jaro 2006 Liberec – Mladá Boleslav 2:3 (Matula, Abraham – Kulič 3)

Podzim 2006 Liberec – Mladá Boleslav 1:1 (Bílek – Abraham)

Jaro 2007 Mladá Boleslav – Liberec 4:0 (Kysela 2, Kopic, Holub)

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Liberec 0:2 (Bílek, Nezmar)

Jaro 2008 Liberec – Mladá Boleslav 1:2 (Kerič - Řezníček, Táborský)

Poslední vzájemný ligový duel FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav 1:2 se hrál v sobotu 5. dubna 2008 a boleslavští fotbalisté potvrdili, že se jim na hřišti u Nisy daří. Úvodní boleslavskou aktivitu korunoval Řezníček hlavou po Kyselově centru už v 10. minutě. Liberecký Kerič vyrovnal až v 81. minutě. Vítěznou trefu zařídil v předposlední minutě Táborský po drzém Hrdličkově průniku.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Ševinský, Rolko, Procházka, Kalina – Kysela, Rajnoch, Hodúr (84. Sedláček), Poláček (69. Hrdlička) – Řezníček (74. Táborský), Mendy. Připraveni ještě byli Holub, Mašek a Šeda.

Jarní sestava FC Slovan Liberec: Zlámal - Holeňák (82. Brožík), Polák, Košťál, Janů – Hudson (61. Liška), Bílek, Frejlach, Dočkal – Smetana (72. Nezmar), Kerič. Připraveni ještě byli Matula, Bejbl, Dort a Hauzr.

V aktuálním pořadí Gambrinus ligy má FK Mladá Boleslav na druhém místě náskok čtyř bodů na pátý FC Slovan Liberec.

Po jedenácti odehraných ligových kolech má Boleslav třetí nejlepší ofenzívu a zároveň patří mezi tři nejlépe bránící týmy. V počtu nastřílených gólů je nejlepší Slavia Praha (28 gólů) před Baníkem Ostrava (22). Mladá Boleslav a Sparta Praha daly po 17 gólech, Slovan Liberec 16 gólů. V defenzívě je nejlepší SK Slavia Praha s pouhými šesti inkasovanými góly. Mladá Boleslav a Teplice dostaly po devíti gólech.

Slovan Liberec je jeden ze čtyř dosud doma neporažených ligových týmů a dokonce tabulku sestavenou výhradně z domácích střetnutí vede o jeden bod před pražskou Slavií. Liberečtí v prvním kole uštědřili právě Slavii jedinou podzimní prohru, když vyhráli 2:1. Potom v dalších domácích utkáních porazili Teplice 1:0, remizovali s Plzní 1:1, porazili Zlín 2:1, rozdrtili Spartu 3:0 i Jablonec 3:0.

Mladá Boleslav je druhá v tabulce sestavené jen z venkovních utkání. S jedenácti body a skóre 9:6 má jenom mírně horší bilanci než první Slavia Praha, která z šesti utkání získala také jedenáct bodů, ale se dvanácti vstřelenými góly má lepší skóre.

Fanshop banner