Jedou k remízovému králi
Klub

Jedou k remízovému králi

Redakce

Ve 13. kole ČFL se FK Slavoj Vyšehrad – FK Mladá Boleslav“B“ hraje v neděli 2. listopadu od 10,15 hodin. Soupeře v tabulce dělí jeden bod. Boleslavští jsou 12. se čtrnácti body, Vyšehradští 14. se třinácti body. V minulém ročníku ČFL získali Boleslavští s vyšehradským protivníkem dvakrát plný počet bodů. Na podzim 2007 vyhráli v Praze 4:2 a na jaře 2008 doma 3:1.

Vyšehradští jsou nekorunovaným remízovým králem letošního podzimu, neboť ze třinácti odehraných mistráků více než polovinu hráli nerozhodně. Tolik remíz na svém kontě nemá žádný jiný účastník ČFL. Šestkrát hrály nerozhodně Krč a Liberec“B“, pětkrát remizovaly Žižkov“B“, Karlovy Vary, Varnsdorf a Mladá Boleslav“B“. Bez jediné remízy je pouze Spartak Sezimovo Ústí.

Vyšehradští hráli nerozhodně doma s Královým Dvorem 0:0, Viktorií Plzeň“B“ 0:0, Hlavicí 0:0 a venku s Letohradem 1:1, Viktorií Žižkov“B“ 1:1, Varnsdorfem 1:1, Spartou Krč 0:0.

Venku prohráli se Spartakem Sezimovo Ústí 2:3 se Slavií Praha“B“ 0:2 a Pískem 1:3. Doma prohráli s Dynamem České Budějovice“B“ 2:3, vyhráli nad Karlovými Vary 2:1 a nad Slovanem Liberec“B“ 2:0.

Vyšehradští z domácích šesti utkání dvakrát vyhráli, třikrát remizovali a jen jednou prohráli při skóre 6:4. Celkem ve třinácti podzimních utkání nastříleli dvanáct gólů. Klubovým kanonýrem je Matuszny se třemi góly. Dvakrát se trefili Hendrych, Budějský a Kubík, po jednom gólu přidali Zinhasovič, Pechar a Oudahar.

Tým FK Mladá Boleslav“B“ na podzim ještě venku nevyhrál, jenom jednou remizoval na hřišti Sparty Krč. Zbylých pět utkání na soupeřových hřištích prohrál.

Mladoboleslavští střelci mistrovských utkání ČFL na podzim 2008: 4 – Táborský, 2 – Fabián, 1 – Chramosta, Humaj, Rolko, Nečas, Řezníček, Sedláček, Ševinský, Mašanský, Vizingr.

Letošní jarní duel FK Mladá Boleslav“B“ – FK Slavoj Vyšehrad 3:1 začali lépe vyšehradští fotbalisté a krátce před přestávkou brankáře Šedu překonal Chalupa. Deset minut po změně stran vyrovnal Michal Sedláček z penalty nařízené rozhodčím Stančíkem za faul brankáře Samoela na Vaněčka. Obrat dokonal dvěma góly Mašek po centrech M.Sedláčka v 65. minutě a Kadlece v 90. minutě.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Brezinský, Mrvík, Horák (46. Vizingr) – Dittrich, Vajgl, M.Sedláček, Vaněček (88. Kalíšek) – Schubert (76. Kadlec), Mašek. připraveni ještě byli Dytrt a Ehrenberger.

Jarní sestava FK Slavoj Vyšehrad: Samoel – Budějský (76. Stibůrek), Hendrych, Šourek, Janda – Frohna, Chalupa (72. Kunt), Pechar, Matuszny (72. Voborník) – Dalekorej, Zajac. Připraveni ještě byli Tošovský a Víšek.

Loňské podzimní utkání FK Slavoj Vyšehrad – FK Mladá Boleslav“B“ 2:4 bylo střeleckým představením Nečase, jenž dal tři góly. Na jeho první z 19. minuty odpověděl vyšehradský Bošanský ve 27. minutě. Za dvě minuty Nečas přeloboval brankáře Víška a v závěrečné minutě první půle se levačkou trefil M.Sedláček. V 65. minutě po spolupráci se Schubertem zvýšil boleslavské vedení Nečas a v 74. minutě na konečný stav 2:4 korigoval Matuszny.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, Vizingr, Pára, Horák – M. Sedláček, , Svoboda (73. Murárik), Vajgl, Brunclík (78. Gögh) – Nečas , Schubert (83. Dytrt).

Podzimní sestava Slavoj Vyšehrad: Víšek – Budějský, Tlustý, Procházka, Kunt (46. Šefrna) – Matuszny, Balšánek, Chalupa, Březina – Ježdík (46. Kučera), Bošanský.

Fanshop banner