Z mnoha šancí se neurodil žádný gól
Klub

Z mnoha šancí se neurodil žádný gól

Redakce

Přestože o střelecké příležitosti nebyla nouze před oběma brankami, skončil šlágr 11. kola Gambrinus ligy bez gólu. V čele mistrovské tabulky se tak nic nezměnilo. Nadále vede Slavia Praha o dva body před Mladou Boleslaví. K výhře byli o trochu blíže Boleslavští, kterým tentokrát scházelo štěstí v koncovce. Michal Papadopulos se neprosadil dvakrát sám proti brankáři Vaniakovi, který uchránil Slavii čisté konto i po jedovaté a tečované ráně Sylvestra.

První zahrozila Slavia, která zkoušela vysunout Necida. Poprvé jej zastavil Miller, podruhé Procházka. Netrvalo dlouho a také Boleslav provětrala soupeřovu obranu. Ve 13. minutě vypálil ostře Mendy, ale Vaniak byl u tyče včas. Na druhé straně přestřelil Jarolím.

V 18. minutě Mendy našel před brankou Papadopulose a ten hlavičkoval těsně mimo. Následovala Belaidova střela, se kterou si Miller poradil.

Ve 21. minutě po nevydařeném Kalinově odkopu se k míči v boleslavské šestnáctce dostal Šmicer, zasekávačkou si připravil střelbu, ale branku netrefil. O čtyři minuty později Necidova bomba minula levý horní růžek Millerovy branky.

Ve 27. minutě po spolupráci s Poláčkem se ocitl v jasné příležitosti Papadopulos, ale pro Boleslav z toho byl jenom rohový kop.

Ve 32. minutě Černého roh hlavičkoval Brabec nad boleslavské břevno a ve 39. minutě sklepnul Necid míč Černému do palebné pozice a jeho střela po teči bránících hráčů skončila rohovým kopem.

Ve 42. minutě po dlouhém Millerově výkopu a kiksu slávistického stopera Brabce se ocitl Papadopulos uvnitř trestného území sám před Vaniakem a ve stoprocentní šanci trefil jen brankářovu hlavu.

Tři minuty po změně stran Kalinův centr nepřesně usměrnil hlavou Papadopulos. Slávistické útoky Belaida a Černého odvrátili Janíček a Miller. V 52. minutě si Šmicer neporozuměl s Necidem na hranici boleslavské šestnáctky a z protiútoku po Papadopulosově přihrávce vysoko přestřelil Poláček.

V 56. minutě tvrdě vypálil Sylvestre, míč lehce tečoval Brabec a slávistický čaroděj Vaniak ho bravurně konečky prstů vytlačil od pravé tyče do rohu. Za dvě minuty zkusil střelbu Rajnoch, ale z pětadvaceti metrů branku netrefil.

V 75. minutě Belaidovu ránu Miller vyrazil před sebe a Kalina míč odkopl do bezpečí. V 77. minutě Černého trestňák ze strany šestnáctky zavařil prostor před Millerem, ale jeho spoluhráči stihli zabránit dvakrát Necidovi ve střelbě.

Deset minut před koncem chyběl Peckovi krůček, aby dosáhl na Mendyho centr před Vaniakem. V 84. minutě po Belaidově centru hlavičkoval z úhlu Necid a míč se přes celou boleslavskou branku odkulil do autu. V následné minutě na druhé straně Kyselův centr nedokázal razantněji usměrnit Řezníček a tak po jeho hlavičce kopala Boleslav roh, ze kterého však nic nevytěžila.

Do poslední minuty se útočné akce střídaly na obou stranách, ani jeden z týmů nebránil remízu, přesto se diváci gólu nedočkali. Bezgólová remíza je pro Slavii ziskem a pro Boleslav ztrátou. Na podzim první na domácím hřišti.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček (81. Kysela) – Papadopulos (74. Řezníček), Pecka. Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Táborský, Opiela a Šeda.

Sestava SK Slavia Praha: Vaniak – Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček – Jarolím (86. Janda), Belaid, Taveres, Černý (89. Latka) – Šmicer (71 Šenkeřík), Necid. Připraveni ještě byli Toleski, Volešák a Diviš.

ŽK: Krajčík

Rozhodčí: Jech – Mencl, Ubias

Fanshop banner