Holky z Bolky chystají překvapení
Klub

Holky z Bolky chystají překvapení

Redakce

Ve zcela nových kostýmech, které budou jedinečné v rámci celé České republiky, se představí Holky z Bolky při příštím domácím utkání boleslavských fotbalistů, to znamená v pondělí 10. listopadu, kdy se FK Mladá Boleslav střetne s FC Baník Ostrava.

„Přiléhavé kostýmy budou stříbřitě lesklé, kozačky černé, paruky a třásně v modrobílé klubové kombinaci. Budou velmi efektní podle přání Petra Svěceného,“ prozradila vedoucí lektorka liberecké taneční školy A-styl Jana Šrýtrová.

Právě v rámci taneční školy A-styl Liberec působí soubor čtyřiceti tanečnic a lektorek ve věkovém rozpětí od 15 do 23 let, ze kterých se utvářejí sestavy cheerleaders pro konkrétní sportovní akce libereckých hokejistů, basketbalistů, volejbalistů i mladoboleslavských hokejistů a fotbalistů, případně benáteckých volejbalistů hrajících v mladoboleslavské sportovní hale.

Podobně jako sportovci, při jejichž utkáních cheerleaders zpestřují atmosféru, musí děvčata pilně trénovat. „V létě absolvujeme týdenní soustředění a potom v průběhu roku pravidelně trénujeme dvakrát až třikrát týdně,“ uvedla Šrýtrová. Na choreografii pro jednotlivá vystoupení se podílí více lektorek, případně se jedná o kolektivní dílo. Výsledek pak mohou posoudit diváci různých společenských a sportovních akcí, včetně ligových utkání FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner