Sparťany přehráli až po přestávce
Klub

Sparťany přehráli až po přestávce

Redakce

Boleslavští dorostenci si udrželi vedení v ligové tabulce s dvoubodovým náskokem před druhým Slovanem Liberec. Utkání se sparťanskými mladíky se hrálo ve fotbalovém centru pražského Strahova. Boleslavští vyhráli herně vyrovnaný první poločas dvěma góly Zahustela. Po přestávce se výrazně zlepšili a k jasné výhře góly přispěli Kubát, Dudka, Smetana, Kučera a Vorasický.

Boleslavským vyšel parádně vstup do utkání. Ve 2. minutě dlouhý Kučerův balón šikovně přizvedl hlavou Zahustel a překvapil sparťanského brankáře – 0:1. Brzký gól je uklidnil až moc. Po Borovičkově špatné rozehrávce se do šance snadno dostal soupeř, ale Kanaval situaci zvládl. Ovšem v 6. minutě již bylo vyrovnáno. Centr z pravého křídla za Kanavalova záda dorazil Kraják – 1:1.

Boleslavští se potom dlouho nemohli trefit do černého. Ve 22. minutě po Vorasického akci přestřelil Bořil, o dvě minuty později po dlouhém Kanavalově výkopu propásl příležitost Zahustel. Ve 28. minutě Dudka zpětnou přihrávkou našel Kučeru, ten však střílel vedle. Ve 39. minutě připravil Šíma střelbu Bořilovi, jenž opět mířil nepřesně.

Tři minuty před koncem prvního poločasu rozjel gólovou akci Borovička. Míč se přes Bořila a Dudku dostal k Zahustelovi, který z ostrého úhlu prostřelil brankáře – 1:2.

Ve druhém poločasu bylo boleslavské družstvo aktivnější, což potvrdilo pěti góly.

V 56. minutě po Kučerově akci z levé strany ve finále obešel Kubát protihráče a do odkryté branky jistě skóroval – 1:3. V 68. minutě po Zahustelově přihrávce střílel úspěšně Dudka – 1:4. Za dvě minuty se zase měnilo skóre. Smetana vyhrál na půlící čáře osobní souboj, přihrál Zahustelovi a na konci povedené akce byl střílejícím hráčem Smetana – 1:5. Za další dvě minuty zlomeného soupeře dorazil po Zahustelově přihrávce Kučera – 1:6. Poslední slovo měl dvě minuty před koncem po Dudkově rohovém kopu Vorasický – 1:7.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický, Bílý, Rýdl (74. Rudzan) – Dudka, Smetana, Kučera, Šíma (46. Kubát) – Zahustel (82. Šorm), Bořil (77. Synek).

Sestava AC Sparta Praha“B“: Pellegrini (46. Čihák) – Novák, Hrubý, Polom, Kmoch – Olivera, Říha (57. Bakule), Jankovský – Ujlaky, Kraják, Šrámek (10. Pavelka,77. Koubek).

Góly: 6. Kraják - 2. a 42. Zahustel, 56. Kubát, 68. Dudka, 70. Smetana, 72. Kučera, 88. Vorasický.

ŽK: Kanaval, Rýdl

Rozhodčí: Vitner

Fanshop banner