Hapal: Těšíme se a chceme uspět
Klub

Hapal: Těšíme se a chceme uspět

Redakce

Utkání 11. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha se hraje v pondělním podvečeru 27. října od 17,15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu před beznadějně vyprodaným hledištěm. Střetnou se druhý s prvním týmem ligového pořadí a tudíž se hraje o vedení v Gambrinus lize. Očekává se vyrovnaný souboj a parádní podívaná dvou ofenzivně laděných mužstev. Průběh vysílá Česká televize a sledovat ho můžete i v on-line reportáži na tomto klubovém webu.

Pavel Hapal povede mužstvo k dosud nejprestižnějšímu ligovému utkání od nástupu do pozice trenéra FK Mladá Boleslav. V přímém souboji s úřadujícím mistrem se hraje o první místo v Gambrinus lize. „Na utkání, ve kterém proti sobě nastoupí první s druhým týmem ligového pořadí, se všichni velice těšíme. Určitě bude plný stadion a chceme být úspěšní a zvítězit, i když Slavie je nejkvalitnější tým v současné lize, protože hodně gólů dává a málo dostává. Domnívám se, že boleslavské hráče více než vidina vyšvihnout se v této fázi sezóny do čela tabulky motivuje touha porazit Slavii Praha,“ prohlásil boleslavský kouč Pavel Hapal. Svému týmu věří od počátku sezóny.

Kapitán mužstva a jediný reprezentant z boleslavského kádru Jan Rajnoch v on-line rozhovoru se čtenáři iDnes naznačil, že šance obou týmů vidí vyrovnané a k výhře mají stejně blízko Boleslav i Slavia. „Byl bych nadšený z vítězství, ale budu i spokojený, pokud neprohrajeme,“ míní Jan Rajnoch.

Stoper Václav Procházka v předchozích dvou ligových kolech skóroval proti Příbrami a Teplicím. I tyto góly jistě přispěly k jeho opakované nominaci do výběrové sestavy All Stars Media po 9. i 10. kole Gambrinus ligy. „Proti Slavii bude základ nedostat gól a nějaký dát. Speciálně se na krytí konkrétního útočníka nepřipravujeme, protože Slavie má dobrý celý kádr a musíme si dát pozor na všechny její hráče,“ řekl Václav Procházka.

Do utkání FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha nemůže nastoupit dlouhodobě zraněný boleslavský obránce Tomáš Hrdlička, který do Mladé Boleslavi přestoupil právě ze Slavie Praha. V týdnu před 11. kolem Gambrinus ligy na marodce byli také Miroslav Miller, Ivo Táborský, Ludovic Sylvestre a Tomáš Poláček.

Drobný záložník Tomáš Poláček si navzdory absenci v utkání desátého ligového kola udržel postavení v čele klasifikace deníku Sport, kde je nejlépe hodnoceným prvoligovým fotbalistou. V Teplicích nehrál kvůli trestu za čtyři žlutá napomenutí, ale svalové zranění ho omezovalo v tréninkové činnosti uplynulých dvou týdnů. „Věřím, že se dám do utkání proti Slavii dohromady a že to bude výborný fotbal se šťastnějším koncem pro Boleslav,“ prohlásil Tomáš Poláček.

Fanshop banner