Možná se potkají stovkaři Miller a Šmicer
Klub

Možná se potkají stovkaři Miller a Šmicer

Redakce

Není to stoprocentně jisté, ale pokud v boleslavské brance nastoupí Miroslav Miller a ve slávistické ofenzívě Vladimír Šmicer, oslaví oba jubilejní 100. start v Gambrinus lize. Boleslavský brankář se uplynulý týden vzpamatovával z teplického zranění, slávistické Štísko provázejí drobná poranění nepřetržitě a tak v obou případech se o účasti těchto populárních osobností svých mužstev rozhodne bezprostředně před utkáním.

Brankář Miroslav Miller je služebně nejvytrvalejším mužem mladoboleslavské sestavy. V FK Mladá Boleslav totiž působí již šestý mistrovský ročník. Patří k hrdinům novodobé historie mladoboleslavského fotbalu, neboť byl u postupu z druhé do první ligy a také u dosavadních nejslavnějších podzimních sezón okořeněných účastí v evropských pohárech. V Gambrinus lize si starty připsal výhradně v dresu FK Mladá Boleslav.

Ofenzivní záložník Vladimír Šmicer se do pražské Slavie vrátil po úspěšných zahraničních angažmá ve francouzských klubech Lens a Bordeaux a anglickém Liverpoolu. A právě kvůli deseti letům strávených ve francouzské a anglické lize se Šmicer teprve nyní dočká stého startu v Gambrinus lize.

Fanshop banner