Remíza po zlepšení ve druhém poločasu
Klub

Remíza po zlepšení ve druhém poločasu

Redakce

Žižkovští v prvním poločasu o poznání přesněji kombinovali a tím pádem hru kontrolovali. Boleslavským se nedařila finální fáze ofenzívy a tak soupeř bez velkých obtíží držel čisté konto. Po změně stran se boleslavský tým zlepšil a vytvořil na žižkovskou obranu značný tlak, ale k vyrovnávacímu gólu další nepřidal. Čtvrtá domácí remíza v podzimní sezóně je opět nepříjemnou ztrátou.

V málo vzrušivé úvodní čtvrthodince se stala pro boleslavský tým 13. minuta nešťastnou. Na levé straně obrany Horáka s Rolkem přehráli Knobloch s Hušbaurem, který se trefil k tyči – 0:1. Chabou odpovědí byla v 16. minutě nepřesná Chramostova hlavička po Sedláčkově centru.
Ve 27. minutě individuální akci zakončil Pokorný střelou mimo boleslavskou branku. O tři minuty později Horákův centr před žižkovskou brankou minuli Nečas i Kadlec. Deset minut před přestávkou předvedli Boleslavští konečně fotbalovou akci. Začal ji Ševinský, míč putoval přes Ganugravu k Nečasovi, po jehož přesném obloučku u bližší tyče hlavičkoval Kadlec jen pár centimetrů nad horní růžek. Poločas zakončil žižkovský Novák střelou nad.

Deset minut po pauze Boleslavští vyrovnali. Rohový kop Sedláčka a následná hlavička Rolka byly na počátku zmatků před žižkovskou brankou. Nepodařeně z malého vápna zakončovali Vizingr a Holub, teprve při opakované dorážce Vizingr konečně dopravil míč za lajnu – 1:1.

Žižkovští vzápětí odpověděli Vukadinovičovou střelou mimo a v 65. minutě Pokorného bombou, kterou Kubásek vytlačil na roh, po jehož rozehrání u tyče na brankové čáře uchránil boleslavskou branku Nečas. O pět minut později Mrvík ve vápně zastavil přihrávku na nabíhajícího Hušbauera v poslední možné chvíli. V 72. minutě po narážečce s Knoblochem pálil Pokorný těsně mimo.

V 73. minutě Mrvíkovu ránu z dálky zblokovali žižkovští obránci pro vlastní branku tak nešťastně, že se Schubert ocitl sám před brankářem Koláře. Prováhal však moment k včasnému zakončení a tak obrovská šance skončila pouze rohem.

V 80. minutě Horákův centr brankář Kolář vyboxoval mimo šestnáctku jen k Nečasovi. Jeho střelu bez přípravy žižkovský gólman vyrazil k Chramostovi a tomu obránci dorážku do opuštěné branky srazili na roh, ze kterého už Boleslavští branku neohrozili.

V 84. minutě Folwarczny našel v boleslavském trestném území nekrytého Hušbauera, kterého ve stoprocentní gólové šanci famózně vychytal Kubásek. O dvě minuty později Houžvička trefil břevno boleslavské branky. Vzápětí na druhé straně závar před Kolářovou brankou skončil pumelicí ze Sedláčkovy levačky těsně vedle pravé tyče. V 90. minutě nepříjemnou Vukadinovičovu střelu z dálky Kubásek vyrazil na roh.

V nastavených čtyřech minutách se na nerozhodném skóre nic nezměnilo a soupeři se museli spokojit s hubeným ziskem jednoho bodu. Rozčarovaní z toho byli boleslavští i žižkovští fotbalisté stejně.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek – Ševinský (46. Schubert), Mrvík, Rolko, Horák – Nečas, Vizingr, Ganugrava (46. Holub), Sedláček – Kadlec (66. Martínek), Chramosta. Připraveni ještě byli Pekár, Mašanský, D. Pokorný.

Sestava FK Viktoria Žižkov“B“: Kolář – Houžvička, Labant, Biško, Čermák (46. Folwarczny) – Knobloch (88. Walter), Vl. Pokorný, J. Novák, Hušbauer, Vukadinovič – Demjan (78. Turek). Připraveni ještě byli M. Novák, Hřebeček, Procházka a Šilhánek.

Góly: 55. Vizingr – 13. Hušbauer

ŽK: Horák – Labant

Rozhodčí: Berka – Bacík, Šifalda

Diváků: 110

Fanshop banner