Budou dobývat druhou nejlepší obranu
Klub

Budou dobývat druhou nejlepší obranu

Redakce

Mistrovské utkání 12. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – FK Viktoria Žižkov“B“ se hraje v sobotním dopoledni 25. října od 10,15 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Střetne se domácí dvanáctý tým s hostujícím pátým mužstvem aktuálního pořadí třetí nejvyšší soutěže.

Boleslavští na žižkovskou rezervu ztrácejí devět bodů. Ovšem v nastřílených gólech jsou na tom boleslavští fotbalisté o jednu trefu lepší. Dali jich čtrnáct a sobotní soupeř třináct. Žižkovští se naopak chlubí podstatně lepší defenzívou, která je druhá nejlepší v ČFL. Jenom Slavia Praha“B“ (4) inkasovala méně gólů než Viktoria Žižkov“B“ (7). V porovnání s pouhými sedmi obdrženými góly mají Žižkovští výrazně lepší obranu, než Boleslavští, kteří dostali už třináct gólů.

Nelichotivé postavení mladoboleslavské juniorky v pořadí ČFL je způsobené chabými výkony na hřištích soupeřů. Ze šesti utkání pětkrát prohrála a jenom v Krči remizovala. Doma se ji daří o poznání lépe. Po remízách s Hlavicí 1:1, Libercem“B“ 1:1 a Varnsdorfem 0:0 porazila Jablonec“B“ 2:0, Náchod-Deštné 2:1 a naposledy Letohrad 5:0. V tabulce sestavené pouze z domácích utkání je boleslavská juniorka osmá a patří spolu se Slavii“B“, Karlovými Vary, Žižkovem“B“ a Vlašimí k pětici dosud doma neporažených mužstev.

Střelci FK Mladá Boleslav“B“ ve dvanácti podzimních utkáních ČFL: 4 – Táborský, 2 – Fabián, 1 – Chramosta, Humaj, Rolko, Nečas, Řezníček, Sedláček, Ševinský, Mašanský.

V tabulce venkovních zápasů je Viktoria Žižkov“B“ sedmá s vyrovnanou bilancí a těsně aktivním skóre 7:6. Žižkovští venku dvakrát remízovali na hřištích Českých Budějovic“B“ 0:0 a Varnsdorfu 1:1, dvakrát prohráli v Králově Dvoru 1:2 a na půdě Liberce“B“ 0:2, dvakrát vyhráli v Plzni“B“ 2:0 a Hlavici 2:0.

Střelci FK Viktoria Žižkov“B“ ve všech dvanácti podzimních utkáních ČFL: 4 – Turek, 2 – Novák, Knobloch a Pokorný, 1 – Hušbauer, Stracený a Bae.

Fanshop banner