Ze Sparty do Boleslavi přestoupil Jirkal
Klub

Ze Sparty do Boleslavi přestoupil Jirkal

Redakce

FK Mladá Boleslav posílil Miroslav Jirkal, fotbalový expert známý z pozorovatelských misí pro české kluby i reprezentační mužstva a také ze spolupráce při komentování televizních fotbalových přenosů a magazínů. S koncem letošního června ukončil své působení v AC Sparta Praha a stává se hlavním skautem FK Mladá Boleslav. V jeho osobě boleslavský fotbal získává zkušeného a uznávaného odborníka.

„Podle potřeby trenéra ligového týmu bude pozorovat soupeře a také vyhledávat talenty ve věku od šestnácti let v tuzemsku i v zahraničí pro mladoboleslavský klub,“ upřesnil Jirkalovy aktivity sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela.

Dvaapadesátiletý Miroslav Jirkal se z původní brankářské profese vypracoval na uznávaného fotbalového odborníka. Mimojiné pracoval jako asistent trenéra Tobiáše v Brně, dělal pozorovatele soupeřů pro Slavii Praha, Slovan Liberec, Spartu Praha a realizační tým české reprezentace. „Při práci pro boleslavský fotbal bude i nadále působit u národního týmu,“ dodal Zdeněk Kudela.

Fanshop banner