Roli favorita stvrdili sedmi góly
Klub

Roli favorita stvrdili sedmi góly

Redakce

Boleslavští o své výrazné výhře rozhodli za necelou půlhodinu, po které jasně slabší soupeř rezignoval. O sedm gólů se podělilo pět střelců. Mladá Boleslav si udržela vedoucí postavení v ligové tabulce dva body před Slovanem Liberec a obhajovat ho pojede v poslední říjnové neděli na pražský Strahov proti mladým Sparťanům.

Od první akce bylo zřejmé, že se boleslavští dorostenci budou snadno dostávat do střeleckých pozic. První dvě Bořil a Zahustel promarnili.

V 7. minutě založil Kučera akci na jejímž konci po Šímově centru skóroval do prázdné branky Zahustel1:0. V 10. minutě po autovém vhazování a školáckém kiksu bydžovského stopera předvedl Šíma akrobatickou střelu nůžkami, proti které byl brankář bezmocný – 2:0. Za čtyři minuty se trefil podruhé Zahustel, tentokrát hlavou usměrnil Rýdlův centr – 3:0. V 18. minutě padl další gól, když Zahustelův centr z pravé strany zužitkoval Šíma4:0. Ve 28. minutě byl na začátku kombinační akce Kučera, který poslal dopředu Rýdla a z jeho přihrávky mířil do černého Bořil5:0.

V druhém poločasu mělo utkání nadále zcela jednoznačný průběh, bydžovské družstvo si nevypracovalo jedinou vážnější šanci ke skórování. Boleslavští sympaticky pokračovali v ofenzívě, ale prosadili se už jenom dvakrát. V 52. minutě po kombinaci na jeden dotyk, kdy míč putoval mezi Borovičkou, Zahustelem a Kubátem, se do střelecké statistiky zapsal Kučera6:0. Devět minut před koncem bydžovský gólman fauloval Zahustela a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Dudka7:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický (61. Pečínka), Borovička, Bílý, Rýdl (55. Rudzan) – Dudka, Smetana (67. Tvaroha), Kučera, Šíma – Zahustel, Bořil (66. Kubát).

Góly: 7. a 14. Zahustel, 10. a 18. Šíma, 28. Bořil, 52. Kučera, 81. Dudka

Fanshop banner