Hapala mrzel nepovedený závěr a zákrok na Millera
Klub

Hapala mrzel nepovedený závěr a zákrok na Millera

Redakce

Mladá Boleslav vyhrála v Teplicích 3:2, ale byly to nervy. Hráči promarnili třígólové vedení a mužstvo sice v hektickém závěru udrželo těsnou výhru, ale přišlo o brankáře Millera, kterého beztrestně fauloval Sabou. Trenér Hapal jistě bude svým svěřencům hodně promlouvat do duše, neboť mají před sebou přímý souboj o vedení v lize s obhájcem titulu pražskou Slavií a ta by chyby v defenzívě určitě trestala důsledněji než Teplice.

„Jsem spokojený s výsledkem a nejsem spokojený s tím, jak jsme v závěru soupeře pustili k tomu, aby utkání zdramatizoval,“ řekl boleslavský kouč Pavel Hapal na úvod hodnocení vyhraného utkání na teplických Stínadlech.

„V první půli jsme Teplice do ničeho nepustili. Povedl se nám začátek druhé půle, musím ale být kritický k mužstvu, jak hráči situaci podcenili, jak si ulevili při představě, že je o vítězi rozhodnuto a vítězství jim začalo utíkat mezi prsty. Závěr byl zbytečně nervózní a dramatický.“

Divoký závěr utkání, kdy se Tepličtí snažili všemi možnými prostředky prosadit proti odolávající boleslavské obraně a brankáři, odnesl Miroslav Miller. Mimo souboj o míč jej Sabou brutálně zasáhl pěstí do oka a vyřadil tak gólmana ze hry. „Miller nás v závěru držel a bylo tam na něho několik zákroků, které se mi nelíbili. Jeho zranění nevypadá dobře,“ poznamenal Hapal, podle jehož mínění Mladá Boleslav vyhrála v Teplicích zaslouženě. A dodal, že se podobně jako hráči těší na utkání proti Slavii Praha, kdy dojde k přímému souboji o první místo v Gambrinus lize.

Teplický trenér Jiří Plíšek netajil rozčarování: „Jsem obrovsky zklamaný. Nemám mužstvo za co chválit, hráči nesplnili nic z taktických pokynů, které jsme si řekli, chyběl jim důraz a aktivita. Začali hrát až za stavu nula tři.“

Fanshop banner