Papadopulos a Procházka vystříleli body v Teplicích
Klub

Papadopulos a Procházka vystříleli body v Teplicích

Redakce

Boleslavští v Teplicích vedli o tři góly a ze zdánlivě jasné výhry se stalo drama, když soupeř snížil na rozdíl jednoho gólu. Na každé straně chyběl jeden vykartovaný hráč, Teplickým stoper Klein, Boleslavským záložník Poláček. Trenér Hapal postavil do zálohy Kyselu a jinak ponechal základní sestavu bez změny. To jeho protějšek Plíšek včetně vynucené Kleinovy absence provedl celkem šest změn v porovnání s předchozím ligovým mistrákem.

V úvodní čtvrthodince se nedařilo přesně kombinovat hráčům ani jednoho týmu. Dříve se uklidnili Boleslavští. Pomohl jim k tomu jediný rohový kop v prvním poločasu. V 17. minutě ho rozehrál Sylvestre na hlavu Rajnocha, ten sice teplickou branku přímo neohrozil, ale z malého vápna dorážející Procházka už byl úspěšný – 0:1.

Po vedoucím gólu se boleslavští fotbalisté dostali do dalších střeleckých příležitostí, ale do přestávky už neuspěli. Sylvestreho ránu Belic chytil, Kyselův průnik zastavil v poslední chvíli na hranici šestnáctky Lukáš, sólový slalom Mendyho zastavila čtveřice teplických obránců nepotrestaným faulem a po Sylvestreho trestňáku hlavičkoval Procházka vedle.

Tepličtí za první poločas pořádně netrefili branku. Výjimkou byla akce ve 12. minutě, kdy Marešův trestňák s obtížemi vyboxoval Miller jen ke Štohanzlovi. Ten však z deseti metrů boleslavskou branku minul. Těsně nad břevno mířil také Verbíř z trestného kopu, po Marešově centru hlavičkoval nad Rosa a v poslední minutě poločasu Štohanzlova přízemní rána letěla těsně vedle pravé tyče boleslavské branky.

Hned po příchodu z kabin byli aktivnější Boleslavští. Po pěkné spolupráci Pecky se Sylvestrem skončila Kyselova střela jen rohem. Když se zdálo, že Tepličtí převezmou iniciativu, srazil je Papadopulos, jenž si vzpomněl na své střelecké poslání. V 55. minutě ve finále povedené kombinační akce poslal Sylvestre parádní kolmici do teplické šestnáctky, Papadopulos si míč zpracoval a chladnokrevně poslal k tyči, kam se brankář Belic marně natahoval – 0:2. V 62. minutě Kalina obral o míč Štohanzla a přihrál před teplickou branku, kde byl v pravou chvíli Papadopulos a opět suverénně překonal Belice – 0:3.

V tu chvíli se zdálo být o bodech rozhodnuto. Navíc domácí prořídlé tribuny žádaly hlasitě rezignaci teplického kouče Plíška. Ten na nepříznivý vývoj zareagoval dvojím střídáním a oba náhradníci se záhy prosadili.

V 70. minutě tečovanou střelu zastavil Kalina tak nešťastně, že vlastně připravil střeleckou pozici Stožickému, který poprvé překonal Millera – 1:3. Rozhodit boleslavský tým se pokusili i domácí fandové, kteří vhodili dělobuch mezi rozcvičující se náhradníky v modrobílých dresech. V 79. minutě se ve skrumáži na malém vápně prosadil hlavou Mahmutovič – 2:3.

Tepličtí vycítili, že jsou zpátky v boji o body a tlačili se na boleslavskou branku všemi možnými prostředky. Když Mahmutovič v souboji s Machem nafilmoval pád na hranici šestnáctky, sudí Kocián ochotně nařídil trestný kop. Stožický technicky obstřelil hráčskou zeď a těsně minul boleslavskou branku.

V závěrečné desetiminutovce řádné hrací doby i v nastavených čtyřech minutách se Tepličtí snažili co nejvíce ztížit práci brankáři Millerovi, který své mužstvo držel odvážnými zákroky. Junovu bombu bravurně vyrazil. Ale když mu Sabou uštědřil brutální ránu pěstí mimo souboj o míč, musel být s otřesem mozku a poraněným okem vystřídán Kubáskem. Pro něho to byla mimořádně dramatická premiéra v prvoligové brance. A úspěšná. Mužstvo uhájilo těsné vedení a z Teplic si odvezlo tři body a udrželo tak postavení na druhé příčce ligového pořadí.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (90. Kubásek) – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Kysela – Papadopulos (80. Řezníček), Pecka (87. Opiela). Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, M.Sedláček a Táborský.

Sestava FK Teplice: Belic – Vidlička, Lukáš, Matula, Rosa – Štohanzl (74. Mahmutovič), Ljevakovič (64. Stožický), Sabou, Verbíř (64. Doležal) – Jun, Mareš. Připraveni ještě byli Hanzlík, Vachoušek, Merzič a Daněk.

Góly: 70. Stožický, 79. Mahmutovič - 17. Procházka, 55. a 62. Papadopulos

ŽK: Sabou, Vidlička – Procházka, Řezníček

Rozhodčí: Kocián – Hojsík, Jiřík

Diváci: 3200

Fanshop banner