Z jihu Čech bez bodu
Klub

Z jihu Čech bez bodu

Redakce

Ve slunečném dopoledni na jihu Čech boleslavská juniorka promarnila první poločas, kdy inkasovala dva góly a ty se ukázaly být rozhodující pro konečný výsledek. Boleslavští prohráli páté utkání této sezóny na venkovním hřišti a mladík Mašanský prohru zkorigoval až těsně před koncem, když před tím jeho spoluhráči promarnili řadu šancí.

Už ve 4. minutě českobudějovický Žižka překonal boleslavského brankáře Šedu a nečekaně brzo dostal svůj tým do vedení – 1:0. Stalo se tak z penalty, kterou si rozhodčí Jedlička vymyslel. Druhý gól přidal po půlhodině hry Ondrášek, když potrestal taktickou chybu v mladoboleslavské defenzívě – 2:0.

Dvougólovým vítězstvím skončila první polovina utkání, ve které byli českobudějovičtí fotbalisté aktivnější.

Druhý poločas se hrál v režii mladoboleslavského družstva, ale ztrátu se mu nepodařilo dohnat navzdory několika příležitostem. V 60. minutě pálil Svoboda nad budějovickou branku, o chvíli později nedal Mašanský gól do prázdné branky a v 76. minutě zakončoval zbrkle a nepřesně Nečas.

Boleslavský mladík Mašanský snížil až v předposlední minutě – 2:1. Moc času na vyrovnání nezbylo a tak Budějovičtí se štěstím tři body uhájili.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Martínek (46. Mašanský), Vizingr, Horák - Nečas, Mrvík, Murárik (66. Pekar), Kadlec (46. Holub) - Chramosta, Schubert.

Sestava SK Dynamo České Budějovice“B“: Křížek – Riegel, Novák, Jasanský (63. Dobal), Picka - Ondrášek, Rakovan (75. Kučera), Tischler (87. Zajac) - Žižka, Mašát.

Góly: 4. Žižka, 30. Ondrášek – 89. Mašanský

ŽK: Rakovan - Svoboda

Rozhodčí: Jedlička – Šifalda, Ipser

Diváků: 175

Fanshop banner