Opakování jarní výhry by se hodilo
Klub

Opakování jarní výhry by se hodilo

Redakce

Z osmi vzájemných utkání boleslavských s teplickými fotbalisty polovina skončila nerozhodně, přičemž tři remízy byly shodné 1:1 a v úplně prvním duelu nepadl ani jeden gól. Z výhry se oba týmy radovaly dvakrát. Celkové skóre 7:8 je mírně nepříznivé pro Mladou Boleslav, i když ze tří posledních duelů Boleslavští vyšli neporažení a letos na jaře se poprvé radovali z výhry na teplickém trávníku.

Na sedmi boleslavských gólech se podíleli Rajnoch a Pecka po 2, Brunclík, Kulič a Řezníček po 1. Boleslavský kapitán Rajnoch rozvlnil teplickou síť v posledních dvou zápasech. Za Teplice dali góly Krmaš a Verbíř po 2, Stožický, Fenin, Doležal a Jun po 1.

Statistika vzájemných ligových utkání Mladé Boleslavi s Teplicemi:

Podzim 2004 Mladá Boleslav – Teplice 0:0

Jaro 2005 Teplice – Mladá Boleslav 1:1 (Krmaš - Brunclík)

Podzim 2005 Mladá Boleslav – Teplice 0:2 (Verbíř 2)

Jaro 2006 Teplice – Mladá Boleslav 1:1 (Krmaš – Kulič)

Podzim 2006 Teplice – Mladá Boleslav 2:0 (Stožický, Fenin)

Jaro 2007 Mladá Boleslav – Teplice 2:0 (Pecka 2)

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Teplice 1:1 (Rajnoch – Doležal)

Jaro 2008 Teplice – Mladá Boleslav 1:2 (Jun – Rajnoch, Řezníček)

Poslední vzájemný duel se hrál 4. května 2008 v Teplicích. Mladá Boleslav v něm poprvé slavila vítězství na teplickém trávníku a v mladoboleslavské brance měl ligovou premiéru brankář Jan Šeda.

Po bezgólovém poločasu se Boleslavi mimořádně vydařil návrat z kabiny. Ve 48. minutě Hrdličkův trestný kop usměrnil hlavou Rajnoch do protipohybu Slavíka. Druhý boleslavský gól se zrodil v 69. minutě. Teplický bek Rosa přišel na boleslavské polovině o míč a rychlý protiútok téměř přes celé hřiště odtáhl Michal Sedláček, který přesně přihrál Řezníčkovi a jeho přízemní střelu Slavík nechytil. Netrvalo dlouho a v 73. minutě snížil po rohovém kopu Jun.

V závěrečné čtvrthodince se už na skóre nic nezměnilo, na čemž měl zásluhu i debutující boleslavský gólman Šeda. Výsledek FK Teplice – FK Mladá Boleslav 1:2 byl nečekaný, ale zasloužený úspěch týmu vedeného trenérem Stannerem.

Mladá Boleslav s Teplicemi neprohrála již tři ligová utkání v řadě. Od poslední prohry 1. října v roce 2006 to je více než čtyřiadvacet měsíců. Není důvod proč tuto lichotivou sérii neprotáhnout přinejmenším o dalších šest měsíců…

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Ševinský, Rolko, Procházka, Kalina – Kysela (42. Michal Sedláček), Rajnoch, Hrdlička, Poláček (80. Tomáš Sedláček) – Táborský, Mendy (56. Řezníček). Připraveni ještě byli Holub, Kopic, Opiela a Miller.

Jarní sestava FK Teplice: Slavík – Kaufman, Lukáš, Klein, Rosa – Vidlička (46. Mareš), Sabou (65. Hesek), Doležal (73. Benát), Verbíř – Jun, Smejkal. Připraveni ještě byli Vieira, Merzič, Štohanzl a Belic.

Fanshop banner