Hájí postavení v čele ligy
Klub

Hájí postavení v čele ligy

Redakce

Boleslavští mladíci stále vedou pořadí české dorostenecké ligy, která má za sebou třetinu programu mistrovského ročníku 2008/09, to znamená větší část podzimní sezóny. Z té zbývá dohrát pět kol. Boleslavští v nich hrají třikrát doma a dvakrát venku. V nejbližším víkendu hostí Nový Bydžov, který má čtvrtou nejslabší obranu.

Dorostenci z Nového Bydžova v předchozích deseti zápasech dostali celkem jednadvacet gólů. Více jich dostaly jen osmé Dynamo České Budějovice“B“ (22), jedenáctý Hradec Králové“B“ (23) a poslední Bohemians 1905“B“ (25).

Dorostenci Mladé Boleslavi mají naopak ze všech šestnácti účastníků české dorostenecké ligy nejproduktivnější ofenzívu a nejpevnější obranu. Třiatřicet gólů soupeřům nenastřílel žádný jiný tým. Jedenáct inkasovaných gólů má podobně jako Mladá Boleslav jenom pražský Meteor. Zbylá družstva jsou na tom už hůře.

Střelci podzimních gólů FK Mladá Boleslav: 11 – Bořil, 7 – Zahustel, 5 – Dudka, 4 – Chramosta, 1 – Šíma, Kubát, Synek, Šorm, Smetana a Vorasický

Mistrovskou tabulku české dorostenecké ligy po deseti odehraných kolech vede FK Mladá Boleslav se 24 body před druhým Slovanem Liberec (22), jenž ztrácí dva body a třetím Meteorem Praha VIII (20), který zaostává o čtyři body. Na dalších místech jsou čtvrtý Motorlet Praha (17) a pátá Slavia Praha“B“ (16).

V jedenáctém mistrovském kole hraje Mladá Boleslav doma s týmem RMSK Cidlina Nový Bydžov, který je v aktuálním pořadí dvanáctý. Boleslavší pronásledovatelé hrají mezi sebou v duelech Meteor – Slavia“B“ a Liberec – Motorlet.

Zbývající program mladoboleslavských dorostenců na podzim 2008: doma RMSK Cidlina Nový Bydžov (12. místo, 11 bodů), venku AC Sparta Praha“B“ (7. místo, 14 bodů), doma FK Teplice“B“ (10. místo, 13 bodů) , venku Fotbal Pardubice (9. místo, 13 bodů) a doma FC Viktoria Plzeň“B“ (13. místo, 10 bodů).

Fanshop banner